Dinamo, învinsă dramatic în ultima secundă a unui joc pe care l-a controlat

Marian Cărăvan / 16.02.2021, 23:58
Dinamo, învinsă dramatic în ultima secundă a unui joc pe care l-a controlat

Anul trecut, Dinamo făcea senzație în Velux Champions League. După ce Federația Română de Handbal a decis să înghețe campionatul, fără să acorde titlul de campioană, pe care l-ar fi obținut tot Dinamo, în acest sezon „câinii” joacă în nou-înființata competiție continentală EHF European League. Elevii lui Constantin Ștefan au jucat marți seara pe teren propriu, în Sala Dinamo, cu IFK Kristianstad. Suedezii s-au impus la limită, 29-28. Dinamo, învinsă dramatic în ultima secundă a unui joc pe care l-a controlat. Calificarea în faza următoare a fost ratată.

Dinamo, învinsă dramatic în ultima secundă a unui joc pe care l-a controlat

Dinamo a fost învinsă dramatic de echipa suedeză Kristianstad, scor 29-28, într-un meci din grupa B a EHF European League. Handbaliștii de la Dinamo au pierdut un meci pe care l-au controlat de la un capăt la altul. Elevii lui Constantin Ștefan au avut chiar și cinci goluri avantaj pe tabelă.

Finalul a fost însă unul dramatic. Dinamo avea două goluri avans în minutul 57, scor 28-26, și părea că nimic nu-i mai poate răpi bucuria victoriei. Lucrurile nu au stat tocmai așa. Suedezii au marcat două goluri la rând, iar Dinamo a ratat ultimul atac de care a beneficiat în acest meci. În disperare de cauză, Hebo a blocat o repunere de la 9 metri a adversarilor, a fost descalificat, iar IFK a primit și 7 metri. Oaspeții au transformat în ultima secundă și au plecat victorioși din sala Dinamo.

Dinamo: Saeid Heidarirad, Makrem Missaoui – Javier Humet (7 goluri), Ante Kuduz (6), Antonio Diogo Hebo (5), Nicușor Negru (4), Răzvan Gavriloaia (3), Mohamed Mamdouh Ashem Shebib (2), Tudor Botea (1), Amine Bannour, Dan Savenco, Alireza Mousavi, Valentin Ghionea, Mihai Asoltanei, Jakov Vrankovic, Dragoș Hantaru. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Dinamo va juca următorul meci tot acasă, vineri, 19 februarie, cu Tatran Presov. Cele două formații ocupă ultimele două locuri în clasamentul Grupei B.

Dinamo Bucuresti, invinsa dramatic in ultima secunda
Dinamo Bucuresti, invinsa dramatic in ultima secunda Sursa: Facebook Dinamo Bucuresti Handbal Club

Anul trecut, doar virusul i-a putut învinge pe „câini”

Anul trecut, pandemia de coronavirus a stopat drumul handbaliștilor de la Dinamo în Liga Campionilor. Singura echipă neînvinsă din competiție era calificată în optimi, unde urma să dea piept cu puternica PSG.

Dinamo, singura echipă neînvinsă în sezonul precedent al Ligii Campionilor, a fost nevoită să se consoleze cu cea mai mare performanță a unei echipe românești în această competiției. Elevii lui Constantin Ștefan au ajuns până în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde nu a mai ajuns nicio altă reprezentantă a României de când întrecerea se desfășoară sub această titulatură.

Dinamo urma să dea piept în optimi cu cea mai bogată echipă din lume, Paris Saint Germain, însă Dan Savenco și colegii săi nu s-au mai putut duela pe semicerc cu Karabatic&Co. Aceasta, întrucât Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a luat anul trecut în aprilie o serie de decizii, una dintre ele afectând direct campioana României. Deciziile EHF au fost luate în contextul pandemiei, considerându-se că nu este timp efectiv pentru ca întrecerile să se desfășoare în totalitate. Ceea ce a dus la scurtarea unora dintre ele, consecința fiind anularea mai multor meciuri.

Deși în cazul Velux Champions League (unde juca Dinamo), EHF a analizat posibilitatea ca meciurile eliminatorii să se desfășoare în toamna lui 2020, calendarul încărcat ce ar fi rezultat de aici i-a determinat pe oficialii forului continental să ia decizia renunțării la optimi și sferturi și programarea unui Final Four, unde au acces direct Barcelona, Kiel, PSG și Veszprem.

Prin urmare, aventura echipei Dinamo în sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor s-a încheiat „din pix”.

Doar virusul ne-a putut învinge”, puncta atunci Radio Dinamo.