Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă. Fotbalistul român nu l-a convins pe Mircea Lucescu şi a părăsit noua campioană a Ucrainei.

Gabriel Peneș / 19.05.2021, 14:54
Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă. Fotbalistul român nu l-a convins pe Mircea Lucescu şi a părăsit noua campioană a Ucrainei.

Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă. Fotbalistul român nu l-a convins pe Mircea Lucescu şi a părăsit noua campioană a Ucrainei. Fundașul de 22 de ani a avut un ghinion teribil, accidentându-se grav la scurtă vreme de la venirea la clubul din Kiev. Acum, el se va întoarce la Brighton, echipa din Premier League de care aparține.

Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă

Veste proastă pentru un internațional român. Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă. Lucrurile erau deja clare mai demult. Fundașul de 22 de ani, ajunsese la actuala campioană a Ucrainei în octombrie 2020, sub formă de împrumut. Dar după doar 3 meciuri, a suferit o accidentare serioasă și n-a mai putut fi folosit de Mircea Lucescu. De altfel, cu ceva timp în urmă, Lucescu a fost clar în privința viitorului lui Băluță la echipa pe care o antrenează.

A fost accidentat, a făcut operație, a avut o fractură, de abia de foarte puțin timp, de vreo 2-3 zile, și-a scos aparatul ăla care l-a… A avut ghinion, mare ghinion. Bineînțeles că nu va mai juca până la sfârșit și bineînțeles că și-a încheiat anul aici. Nu pot decât să-i doresc să aibă parte de un club care să-l înțeleagă și el să înțeleagă clubul. Și mai rămâne să fie sănătos. Nu, nu, nu. În niciun caz (nr – nu va continua la Kiev)”, a declarat Mircea Lucescu la emisiunea Sport Center de la Telekom Sport.

Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă. Fotbalistul român nu l-a convins pe Mircea Lucescu şi a părăsit noua campioană a Ucrainei.
Dinamo Kiev a renunţat la Tudor Băluţă. Fotbalistul român nu l-a convins pe Mircea Lucescu şi a părăsit noua campioană a Ucrainei

Fotbalistul român nu l-a convins pe Mircea Lucescu şi a părăsit noua campioană a Ucrainei

Astăzi, clubul ucrainean a făcut anunțul oficial în privința despărțirii de Tudor Băluță.

Împrumutul lui Tudor Băluţă nu va fi prelungit. Mijlocaşul român Tudor Băluţă a părăsit Dinamo Kiev după expirarea contractului de împrumut. Tudor s-a alăturat echipei Dinamo la 6 octombrie 2020, împrumutat fiind până la sfârşitul sezonului de la gruparea engleză Brighton. În acest timp, Băluţă a jucat un meci de campionat şi două partide în Liga Campionilor. Dinamo nu va prelungi contractul de împrumut şi Băluţă se întoarce la clubul care deţine drepturile asupra jucătorului. Îi mulţumim lui Tudor Băluţă pentru profesionalism şi îi dorim succes în viitoarea lui carieră”, a precizat, într-un comunicat, clubul Dinamo Kiev.

Băluță a fost vândut la Brighton, în iarna lui 2019, de Viitorul lui Gică Hagi, pentru 3 milioane de euro. Potrivit informațiilor de la acea dată, el primea un salariu lunar de 45.000 de euro. Dar echipa din Premier League l-a mai ținut la Viitorul, sub formă de împrumut, până în vara aceluiași an. Apoi, a fost din nou împrumutat, dar la formația olandeză Den Haag. În toamna lui 2020, Băluță a ajuns sub comanda lui Mircea Lucescu, la Dinamo Kiev. Internațional de tineret, dar și cu 7 selecții la naționala „mare”, Băluță nu s-a mai regăsit printre cei convocați de Mirel Rădoi la ultimele acțiuni ale tricolorilor