Dinamo Kiev, în doliu! Preparatorul fizic al echipei a murit în război

Iosif Pintilie 28.12.2022, 14:35
Dinamo Kiev, în doliu! Preparatorul fizic al echipei a murit în război

Dinamo Kiev este in doliu. Echipa din capitala Ucrainei și-a pierdut preparatorul fizic. Oleg Tymchenko a fost ucis în războiul purtat în estul Ucrainei.

Doliu la Dinamo Kiev

Echipa antrenată de Mircea Lucescu a anunțat decesul preparatorului fizic pe paginile de socializare ale echipei.  Conform clubului, acesta este un erou al țării.

„Pe 20 decembrie, Oleg Tymchenko, un reputat preparator fizic, a murit într-o luptă din apropierea orașului Bahmut. Oleg a colaborat cu Dinamo Kiev mai mulți ani. A fost un adevărat patriot și un profesionist în sport.

Clubul Dinamo Kiev exprimă sincere condoleanțe către familia și prietenii persoanei decedate. Suntem cu adevărat triști, alături de voi. Glorie eternă acestui erou care și-a dat viața pentru țara sa”, se arată într-un comunicat al clubului Dinamo Kiev.

Oleg Tymchenko a fost înrolat în armata din Ucraina imediat după începerea războiului, din februarie 2022. Campionatul din Ucraina este suspendat până în luma martie a anului viitor.

Mircea Lucescu nu vrea să plece de la Dinamo Kiev

Ajuns la 77 de ani, Mircea Lucescu avea ocazia să plece de la Dinamo Kiev, dar a refuzat să meargă în Turcia, la Fenerbache.

„De ce am refuzat să plec? Nu-i pot trăda pe acești oameni. Fenerbahce m-a vrut, dar am spus nu. Locul meu este aici. După aproape un an de război, conflictul pare ceva normal acum. Cum trăiești? Cu frică. Te uiți pe cer și te gândești că în orice moment poți să vezi o rachetă.

Auzim acele sunete ale avioanelor când jucăm, pentru că e clar că nu avem spectatori și e liniște. Jucăm până alarmele sună, după trebuie să așteptăm o oră ca situația să fie sub control. Nu știu cine ar fi făcut așa sacrificii în locul meu, dar mă simt bine cu decizia luată”, a spus Mircea Lucescu, pentru Tuttomercatoweb.

Mircea Lucescu le dă speranțe fanilor dinamoviști. ”Eu mă țin de cuvânt”

Dinamo se luptă în Liga a 2-a pentru a prinde un loc de play-off. Formația roș-albă se află pe locul 8, având 24 de puncte. Însă situația clubului nu este deloc bună. Planul inițial de reorganizare al clubului a fost respins de Tribunalul București, astfel că șefii din ”Ștefan cel Mare” încearcă acum să găsească cât mai rapid o soluție salvatoare.

Pe fondul acestei situații, Mircea Lucescu a fost întrebat dacă va reveni la Dinamo. Tehnicianul a oferit un răspuns care lasă loc la multe interpretări. Acestea le dau totuși speranțe fanilor dinamoviști pentru o revenire a legendarului antrenor în ”Ștefan cel Mare”.

Sunt oameni care s-au ocupat de Dinamo în toată această perioadă, au fost alături de echipă și știu ce ar trebui să facă să readucă Dinamo acolo unde i-a fost locul. Eu am promis că fac efortul să mă mențin tânăr pentru a putea continua. Eu mă țin de cuvânt”, a spus Mircea Lucescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe