Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”! “Câinii” și-ar dori ca fotbalistul să accepte o reducere drastică a salariului

Gabriel Peneș / 24.05.2021, 21:40
Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”! “Câinii” și-ar dori ca fotbalistul să accepte o reducere drastică a salariului

Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”! “Câinii” și-ar dori ca fotbalistul să accepte o reducere drastică a salariului. „Câinii” s-au salvat de la retrogradare, dar navighează, încă, în ape financiare tulburi. Situația nu e deloc stabilă, mai ales că cei din Ștefan cel Mare mai au de plătit o datorie către ANAF pentru complexul sportiv de la Săftica.

Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”!

Au reușit să „fenteze” retrogradarea și-n cest sezon, dar situația nu e deloc roză. Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”! Deja, mulți jucători își fac bagajele pentru a pleca din Ștefan cel Mare. Unii nu au de gând să accepte politica de austeritate ce plutește asupra viitorului clubului. Chiar directorul sportiv, Mario Nicolae, a declarat că salariile jucătorilor nu vor trebui să mai depășească 5.000 de euro. Cel mult, doar dacă vor exista bonusuri de performanță, dar nu ca salariu stipulat într-un contract.

Noi avem un club cu datorii și cu managementul în aer. Sediul este în aer, sunt datorii la datorii. Căutăm un nou sediu în zona Floreasca sau în zona de nord a orașului. E dificil să scapi ușor de băieții ăștia din Spania, urmăresc altceva, nu știu ce încă. Noile salarii? Plus, minus 5.000 de euro pe lună, cu bonusuri de performanță. Vrei, nu vrei, Dinamo nu-și mai poate permite luxul de a angaja jucători cu nume”, a spus Nicolae, conform gsp.ro.

Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”! “Câinii” și-ar dori ca fotbalistul să accepte o reducere drastică a salariului
Dinamo, pe cale să-și piardă “magicianul”! “Câinii” și-ar dori ca fotbalistul să accepte o reducere drastică a salariului

“Câinii” și-ar dori ca fotbalistul să accepte o reducere drastică a salariului

La ora actuală, Dinamo încă mai are datorii de achitat, cea mai presantă fiind cea către ANAF, pentru baza de la Săftica. Într-o postare mai veche făcută pe contul de Facebook, DDB anunța, prin „vocea” PCH că ar mai fi 230.000 de euro de plătit. Deocamdată, liderii DDB nu au oferit informații, nici măcar celorlalți membri ai programului ce sumă ar fi datorată strict către ANAF. Acum, devine o problemă și păstrarea jucătorilor în lotul lui Dusan Uhrin jr. Iar printre aceștia se numără și mijlocașul italian Diego Fabbrini (30 de ani). El avea unul dintre cele mai mari salarii din echipă, 18.000 de euro. Totuși, în contextul situației create de „țeapa spaniolă”, Fabbrini a acceptat o reducere temporară a salariului până la 10.000 de euro. Bani plătiți se pare, în cazul lui, de Nicolae Badea, fostul președinte al clubului.

Acum însă, perioada „înțelegerii” s-a terminat, iar Fabbrini și-ar dori, firește, revenirea la vechiul salariu, cel stipulat în contractul inițial. Lucru ce este dificil spre imposibil în contextul financiar amintit. Jucătorul este curtat inclusiv de Craiova lui Mititelu. Chiar dacă mai are contract până în 2023, Fabbrini n-ar accepta, cel mai probabil, un salariu în jurul sumei de 5.000 de euro, așa cum menționa Mario Nicolae. Și, în ciuda faptului că s-a adaptat bine la Dinamo și la București, nu e exclus ca italianul să aleagă un transfer potrivit dorințelor lui salariale.

Văd că situația la Dinamo se deteriorează. Fabbrini își va lua toți banii din contract, 18.000 de euro pe lună. Le-am zis și în iarnă să nu se angajeze la acest contract, l-a vrut și CFR. Acum, plătiți-l! Îmi apăr jucătorul. Nu mai bine îmi dai 100.000 de euro și pleacă? Dacă nu ajungem la o înțelegere, să știți că jucătorii străini merg la FIFA”, a spus Florin Manea, agentul jucătorului, potrivit ProSport.

Rămâne de văzut dacă în zilele următoare, discuțiile cu conducerea clubului vor ajunge la un rezultat sau nu. Și dacă Fabbrini a jucat în această perioadă pe 10.000 sau, de fapt, pe 18.000 de euro salariu lunar.