Dinamo pierde cu Veszprem, după o repriză fabuloasă! Ungurii l-au comemorat pe Marian Cozma, apoi au strigat „țiganii, țiganii!”. VIDEO

Robert Zanfir 28.09.2022, 21:21
Dinamo pierde cu Veszprem, după o repriză fabuloasă! Ungurii l-au comemorat pe Marian Cozma, apoi au strigat „țiganii, țiganii!”. VIDEO

Dinamo a pierdut cu Veszprem, 30-33, un meci care a contat pentru runda a treia din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. „Dulăii” rămân cu un singur punct și se pregătesc pentru patru partide disputate pe teren propriu, la București.

Dinamo a avut o primă repriză fabuloasă în Ungaria. „Dulăii” lui Xavi Pascual au condus și la patru goluri diferență și au mers la cabine cu un avantaj nesperat, 17-15. Putea fi chiar diferență de trei goluri, dacă gazdele nu marcau în ultima secundă, pe o neatenție a bucureștenilor.

Dinamo pierde cu Veszprem, după o repriză fabuloasă! Ungurii l-au comemorat pe Marian Cozma

Tot în prima repriză, gazdele au oferit un moment superb. În minutul 8, peste Veszprem Arena s-a lăsat liniștea, iar crainicul arenei a anunțat un moment de reculegere în memoria lui Marian Cozma. Camerele de televiziune l-au surprins și pe Petre Cozma, tatăl fostului handbalist.

Repriza a doua a început cu românii într-o criză prelungită, iar gazdele în mare grabă pentru a răsturna rapid tabela. Jocul a avut și un moment neplăcut. La o fază în care Negru l-a lovit în față cu mingea pe portarul lui Veszprem, fanii au fluierat îndelung și au început să strige „țiganii, țiganii”.

În urma eșecului cu Veszprem, 30-33, Dinamo coboară pe locul 7, cu doar un punct. Totuși, optimismul este la cote înalte între alb-roșii.

„Suntem o echipă nouă, cu mulți jucători noi, este un proces, dar sunt sigur că meci cu meci vom juca mai bine”, a spus sârbul Lazar Kukic (26 de ani).

Obiectivul lui Dinamo rămâne clasarea între primele 6 locuri, care ar garanta calificarea în playoff.

Programul lui Dinamo în grupele Ligii Campionilor

Dinamo face parte din Grupa A, alături de Paris Saint-Germain, SC Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Veszprem, Orlen Wisla Plock și HC PPD Zagreb. Faza grupelor se desfășoară în perioada 14 septembrie – 2 martie 2023.

14 septembrie: Dinamo București – SC Magdeburg

21 septembrie: GOG – Dinamo București

28 septembrie: Telekom Veszprem – Dinamo București

5 octombrie: Dinamo București – FC Porto

26 octombrie: Dinamo București – Paris Saint-Germain

2 noiembrie: Dinamo București – HC PPD Zagreb

23 noiembrie: Dinamo București – Orlen Wisla Plock

30 noiembrie: Orlen Wisla Plock – Dinamo București

7 decembrie: HC PPD Zagreb – Dinamo București

14 decembrie: Dinamo București – Telekom Veszprem

8 februarie: FC Porto – Dinamo București

15 februarie: Paris Saint-Germain – Dinamo București

22 februarie: Dinamo București – GOG

1 martie: SC Magdeburg – Dinamo București

„Putem juca de la egal la egal cu orice adversar, dar avem nevoie de fani în Europa, să vină în număr cât mai mare. Le promit suporterilor că în acest an vom trece de grupele Ligii Campionilor și ne vom lupta cu cei mai buni în careul de ași. Să sperăm că vom face o partidă frumoasă la Veszprem. În orice meci putem să facem o surpriză”,
Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, pentru ProSport.

5.000 de locuri are sala Veszprem Arena