Discurs copleșitor al ucrainencei Dayana Yastremska după finala de la Lyon. “M-am luptat pentru Ucraina”

Catinca Giosanu 06.03.2022, 21:47
Discurs copleșitor al ucrainencei Dayana Yastremska după finala de la Lyon. “M-am luptat pentru Ucraina”

Dayana Yastremska, tânăra care a fugit din calea războiului din Ucraina prin Vama Isaccea (județul Tulcea), a ținut un discurs impresionant, după finala de la WTA Lyon. Toți spectatorii care au luat parte la finala turneului de la Lyon au amuțit la auzul acestor cuvinte. Ce i-a transmis sportiva poporului ucainean?

Dayana Yastremska, discurs impresionant după finala de la Lyon

Dayana Yastremska a încheiat în lacrimi meciul cu Shuai Zhang. Ea a fost învinsă de jucătoarea chinezoaică în finala turneului de la Lyon, scor 3-6, 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră și 46 de minute.

Până la calificarea în finala WTA de la Lyon, Dayana Yastremska a trecut, printre altele, și de româncele Ana Bogdan (turul întâi) și Sorana Cîrstea (semifinale).

Pentru parcursul de la Lyon, frumoasa Yastremska va fi recompensată cu 180 de puncte WTA și va urca pe locul 103 în clasament. De asemenea, ucraineanca a primit 14.545 de euro.

”M-am luptat aici, pe teren, pentru țara mea”

Yastremska a subliniat că a luptat pentru țara ei și a ținut să își felicite adversara. Totodată, ea le-a mulțumit organizatorilor turneului pentru wildcard și tot sprijinul pe care i l-au acordat.

A fost o săptămână foarte dificilă pentru mine, dar a fost un meci grozav, felicitări Shuai pentru victorie. Toată săptămână m-am luptat aici pe teren nu doar pentru mine, ci și pentru țara mea. Sunt foarte fericită că am ajuns în finală pentru că a trecut mult timp de când n-am mai făcut-o, astăzi nu cred că am avut ritmul necesar, am fost destul de obosită.

Dar toată lumea m-a susținut și am primit multă putere. Mulțumesc organizatorilor pentru wildcard și pentru oportunitate. Vreau să le mulțumesc antrenorului și surorii mele mai mici, au suferit împreună cu mine. Mulțumesc impresarului și familiei lui că au venit aici.”, a spus Dayana Yastremska, la ceremonia de premiere.

Ulterior, sportiva a afirmat că va dona cei 14.545 de euro unei fundații din Ucraina.

Și în ultimul rând, banii pe care îi primesc de aici îi voi dona unei fundații ucrainene. Celor de acasă care mă urmăresc, vreau să vă spun că sunteți foarte puternici, aveți un spirit extraordinar.

Am încercat să lupt pentru Ucraina și mulțumesc tuturor ucrainenilor că au arătat că avem un spirit puternic. Slava Ucraina! Mă voi întoarce anul viitor, mulțumesc pentru sprijin.”, a conchis Dayana Yastremska.

Yastremska a urmat exemplul compatrioatei Elina Svitolina. Sportiva născută la Odessa a anunțat că a ales să doneze toate câștigurile ei din tenis, în perioada următoare, pentru sprijinirea țării afectate de război.

Urmăriți Playsport.ro și pe