Discurs dur al lui Marica, după parcursul dezastruos al naționalei de tineret de la EURO U 21. “De ce îi mai chemi, dacă nu-i folosești”

Ioan Valentin Oprea 25.06.2023, 23:48
Discurs dur al lui Marica, după parcursul dezastruos al naționalei de tineret de la EURO U 21. “De ce îi mai chemi, dacă nu-i folosești”

La scurt timp după ce Ionel Ganea a cerut Federaţiei să-l demită pe Emil Săndoi, a venit rândul unui alt fost internaţional tricolor să sară la gâtul selecţionerului naţionalei Under 21. Ciprian Marica e nemulţumit de selecţia lui Săndoi şi crede că mai mulţi jucători ai campioanei Farul Constanţa meritau să prindă lotul pentru Campionatul European.

Marica pune rezultatele negative înregistrate de tricolorii mici în partidele cu Spania şi Ucraina pe tactica greşit adoptată de Săndoi. Fostul atacant spune că România şi-a propus să se apere în majoritatea timpului şi nu a încercat deloc să construiască faze de atac poziţional.

Nu cred că ne-am propus să jucam, ci să ne apărăm, să nu luăm gol, să jucăm la ‘ciupeală’. Chiar am auzit că s-a discutat să nu luăm gol cu Ucraina. Nu ai cum să ai această mentalitate”, a declarat Marica, la Digi Sport.

Mazilu, rezervă în primele două întâlniri de la EURO

Fostul tricolor îi reproşează, de asemenea, lui Sândoi neutilizarea lui Adrian Mazilu. Starul în devenire din atacul Farului a fost aruncat doar pe final de meci împotriva Spaniei şi nu a prins apoi niciun minut în jocul cu Ucraina.

Dacă toată lumea zice că e cel mai bun, să nu-l văd în teren… La fel și Borza. Trebuie să jucăm cu fotbaliștii de la primele clasate. De ce îi mai chemi dacă nu îi folosești?”, a tunat, vizibil deranjat, Marica.

Oficialul grupării de la malul mării afirmă că Borza şi Mazilu nu au putut ieşi în prim-plan la acest turneu final tocmai din cauza tacticii ultra-defensive gândite de Săndoi. Marica subliniază că Borza şi Mazilu sunt fotbalişti cu calităţi ofensive, cărora le place jocul de posesie şi orientat înspre ofensivă.

Vorbesc despre jucătorii noștri, nu vorbesc de alții. Mult prea puțin. Doi la mână, dacă nu propunem un joc în care să câștigăm.. Eu nu pot să accept asta. Ține și de ce li se cere, care e tactica antrenorului”, a concluzionat, pe un ton nervos, Marica.

Urmăriți Playsport.ro și pe