Discurs halucinant al lui Dan Alexa după numirea la FC Brașov: „Sunt numărul 1 dintre antrenori”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.06.2022, 22:39
Discurs halucinant al lui Dan Alexa după numirea la FC Brașov: „Sunt numărul 1 dintre antrenori”

Dan Alexa a fost prezentat oficial drept noul antrenor al lui FC Brașov și a avut un discurs care denotă foarte multă încredere în sine. Fostul mijlocaș defensiv a spus nici mai mult nici mai puțin decât că este cel mai bun antrenor din Liga 2.

Dan Alexa a ratat promovarea din Liga 3 cu CSM Reșița la finalul sezonului trecut. Echipa sa de la acea vreme a fost învinsă la baraj de micuța Dumbrăvița. Cu toate aceste, „chirurgul” se poate lăuda cu trei promovări anterioare, din Liga 2 în Liga 1. Și nu ratează nicio ocazie pentru a face acest lucru.

Dan Alexa crede că este cel mai bun antrenor din Liga 2 în acest moment

La conferința de presă de prezentare la FC Brașov, Alexa a subliniat că în sezonul viitor de Liga 2 vor fi prezente mai multe echipe cu antrenori foarte experimentați și valoroși. Dar niciunul dintre ei nu a reușit să promoveze vreodată vreo echipă în Liga 1. Ceea ce el a făcut de trei ori. Cu ACS Poli Timișoara în 2015, cu Rapid în 2016 și cu Dunărea Călărași în 2018.

„Mă bucur că sunt aici, mă bucur că cei de la FC Brașov s-au hotărât în privința mea. Vin la o echipă de tradiție, cu ștate vechi în Liga 1. Vin foarte motivat, îmi doresc să creăm o echipă bună, care să se bată la primele locruri. Sunt auspicii foarte bune de îndeplinire a acestui obiectiv. Încercăm să readucem Brașovul în elita fotbalului românesc.

Nu pot să vin la o echipă și să vreau să fiu pe locul 10. În cinci ani de Liga 2, am trei promovări. S-a schimbat puțin Liga 2, sunt antrenori foarte buni, cu nume. Bogdan Andone, Dorinel Munteanu, Daniel Oprița, Claudiu Niculescu. Cu tot respectul pentru ei, niciunul dintre ei nu are nicio promovare. Din punctul ăsta de vedere, pe cifre, cred că sunt numărul 1 dintre toți antrenorii din Liga 2.

Nu pot să-mi fixez alt obiectiv decât promovarea. Dorinel are titlu de campion, dar nu are promovare, vorbesc de titlu la Liga 2, e diferit. Nu pot să-mi propun doar reconstrucția echipei, vreau să ne batem pentru play-off. Luăm lucrurile pas cu pas, e un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani.

„Nu sunt un antrenor scump”

Dan Alexa nu este deloc un antrenor scump, îmi place să antrenez, să fiu în prim-plan și să reușesc. Am antrenat la Poli Timișoara cu zero lei pentru salarii, cred că am fost un caz unic în România. Din contră, am adus bani la Timișoara”, a spus Dan Alexa la conferința de presă de prezentare la FC Brașov.

La fel ca la Reșița, Dan Alexa îl va avea ca secund la Brașov pe Ștefan Grigorie, și el fost jucător la Dinamo. Echipa de sub Tâmpa a avut nevoie de baraj în sezonul trecut pentru a rămâne în Liga 2. Acolo, brașovenii i-au învins pe cei de la Poli Timișoara. Potrivit primelor informații, Alexa ar fi semnat un contract pe un sezon cu FC Brașov, cu opțiune de prelungire pe încă unul.