Discurs manifest al lui Antonio Conte după un nou rezultat slab pentru Tottenham

Bogdan Solomon 19.03.2023, 08:36
Discurs manifest al lui Antonio Conte după un nou rezultat slab pentru Tottenham

Deși în minutul 74 conducea cu 3-1, grație golurilor marcate de Porro, Kane și Perisic, Tottenham nu a reușit să obțină decât un rezultat de egalitate, 3-3, în meciul cu Southampton din cea de-a 28-a etapă a Premier League, ratând astfel ocazia de a urca pe podium, peste Manchester United. Totul, spre disperarea lui Antonio Conte, care a oferit un nou discurs manifest.

Antonio Conte a certat pe toată lumea după remiza cu Southampton

Tehnicianul italian s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa propriilor jucători, din cauza individualismului de care au dat dovadă pe parcursul meciului, acuzându-i că evită să joace sub presiune. Furia a fost cu atât mai mare cu cât echipa a părăsit și Liga Campionilor în faza optimilor, după 0-1 la general cu AC Milan.

„Nu sunt obișnuit să văd o astfel de situație. Văd mulți jucători egoiști și nu văd o echipă. Suntem 11 jucători care intră pe teren, văd jucători care nu vor să se ajute unul pe celălalt și nu joacă cu inima.

Se întâmplă asta pentru că așa sunt ei obișnuiți aici, sunt obișnuiți cu asta. Nu joacă pentru ceva important. Nu vor să joace sub presiune, nu vor să joace cu stres. E ușor așa. Asta este povestea lui Tottenham”, a răbufnit Antonio Conte la conferința de presă.

Mesaj dur și pentru patron: „E de 20 de ani aici și nu au câștigat nimic”

Ulterior, acesta a tras un puternic semnal de alarmă și pentru patronul Daniel Levy, care nu a reușit să obțină nimic notabil în cele două decenii de când a preluat clubul. Pentru toate insuccesele au plătit, în schimb, antrenorii.

„Patronul e de 20 de ani aici și nu au câștigat nimic, dar de ce? Până acum am încercat să ascund situația dar acum, nu, pentru că repet, nu vreau să văd ceea ce am văzut astăzi pentru că este inacceptabil și este inacceptabil pentru fani. Ne urmăresc, plătesc bilete și să ai prestația asta e inacceptabil. Trebuie să ne gândim la asta.

Pentru ce putem lupta acum cu atitudinea asta? Cu angajamentul ăsta? Pentru ce? Al șaptelea, optulea loc? Dacă vor să continue așa, pot schimba antrenorul, toți antrenorii, dar situația nu se poate schimba”, a mai spus Conte.

Tottenham ocupă locul patru în clasament, la doar un punct în spatele lui Manchester United, care se află pe podium. După pauza competițională prilejuită de meciurile internaționale, pe Harry Kane și colegii săi îi așteaptă alte dueluri tari, cu Everton în deplasare (3 aprilie, ora 22:00), respectiv Brighton pe propriul teren (8 aprilie, ora 17:00).

Urmăriți Playsport.ro și pe