Discurs manifest al lui Ovidiu Burcă după greva fotbaliştilor: „Să le fie ruşine!”. Nu a răspuns la întrebarea capitală

George Drafta 18.01.2023, 16:04
Discurs manifest al lui Ovidiu Burcă după greva fotbaliştilor: „Să le fie ruşine!”. Nu a răspuns la întrebarea capitală

Ovidiu Burcă a ieşit cu un mesaj extrem de dur pentru jucătorii lui Dinamo. Care au refuzat să se antreneze din cauza restanţelor salariale.

Antrenorul roş-albilor consideră că fotbaliştii nu aveau de ce să apeleze la un astfel de gest. Având în vedere că li s-au asigurat toate condiţiile pentru performanţă în această primă parte a sezonului. Deşi gruparea din Ştefan cel Mare trecuse în 2022 prin şocul primei retrogradări în istoria de 74 de ani a clubului.

Burcă a oprit căderea lui Dinamo din startul sezonului, iar dinamoviştii pot ataca un loc în play-off în finalul sezonului regular
Burcă a oprit căderea lui Dinamo din startul sezonului, iar dinamoviştii pot ataca un loc în play-off în finalul sezonului regular

„Să le fie ruşine pentru ce au făcut zilele trecute pentru că din punctul meu de vedere nu aveau niciun drept, spun asta cu toată responsabilitatea! Am fost un om care încearcă să ofere tot ce e mai bun. De când am venit nu le-a lipsit absolut nimic. Nu sunt în prima ligă 5 echipe care au condiţiile lui Dinamo din ultimele luni. Mă refer la tot, de la bucătar până la aspectele financiare. A fost totul la zi aproape, deplasări cu avionul, hoteluri de cinci stele.

Aşa trebuie trataţi jucătorii ca să le cer totul în schimb. Este o mare pată pe obrazul acetsui club, au dat cu piciorul într-o zi la ce am realizat în cinci luni. Două luni de întârziere nu este tragedie, i-am rugat personal să aştepte pentru că le-am spus că se vor rezolva din acest eprobleme în această săptămână.  Sunt foarte supărat tot ce am încercat să construim lunile astea, am stricat într-o zi. Săptămâna asta a fost extrem de complicată”, a mărturisit Ovidiu Burcă, într-o declaraţie făcută astăzi la Săftica.

Supărare imensă

Burcă e de părere că cei care au „oprit lucrul” i-au trădat pe cei care şi-au pus toate speranţele în ei. Antrenorul a cerut „executarea” capilor revoltei, ameninţând chiar cu demisia în caz contrar. Până la urmă el nu a anunţat nicio decizie în acest sens după intervenţia de miercuri.

DDB a rămas cel mai important investitor al clubului dinamovist aflat în insolvenţă
DDB a rămas cel mai important ajutor al clubului dinamovist aflat în insolvenţă

Acest grup de jucători a picat testul loialităţii faţă de club şi faţă de oamenii care le-au plătit salarii. Iar eu nu accept lucrul ăsta. Ştiu ce probleme are fiecare, acum o săptămână eu personal am vrut să ies să spun care sunt problemele de la club. Am tras semnale de alarmă. Nu au avut răbdare, au făcut grevă, nu s-au antrenat, ne-am întors de unde am pornit, trebuie să reconstruim totul. Faţă de aceşti suporteri nu aveau voie să facă aşa ceva.

Eu am crezut că înţeleg momentul delicat al clubului. Eu băgam mâna în foc pentru acest grup de jucători că nu au venit aici pentru bani. Cei care vin la Dinamo să se împlinească fiannciar nu au ce să caute aici. Am nevoie de jucători care să aibă un prag de suferinţă, nu le cer sacrificii enorme. Le-am cerut o săptămână să aibă răbdare. Le-am cerut mult? Nu cred, nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut. Nu am nimic cu nimeni personal”, a completat tehnicianul divizionarei secunde.

Urmăriți Playsport.ro și pe