Discursul tranşant al unui dinamovist, într-un moment greu pentru club: „Mi-aş dori să se înceapă cu o nouă echipă”

George Drafta 15.12.2022, 10:26
Discursul tranşant al unui dinamovist, într-un moment greu pentru club: „Mi-aş dori să se înceapă cu o nouă echipă”

Deşi toată suflarea alb-roşie se chinuie să ţină în viaţă echipa aflată acum în liga secundă, unele voci susţin că efortul ar fi inutil. Iar finalul pe care nu şi-l doreşte vreun dinamovist nu va putea fi evitat.

În această categorie se înscrie şi Florin Răducioiu. Fostul mare fotbalist al roş-albilor a reacţionat la vestea că planul de reorganizare al clubului nu a primit undă verde de la tribunal. Şi e de părere că formarea unei noi echipe fără datoriile acumulate de actuala societate ar reprezenta viitorul grupării din Ştefan cel Mare.

Ar fi mai bine că ar fi mai bine ca Dinamo să înceapă de la zero, deoarece „s-a făcut mai mult rău decât bine. Lucrurile n-au fost făcute în maniera… Ce fac oamenii ăştia, ce au făcut într-un an şi jumătate de insolvenţă? Ce au făcut? Cum au gestionat?

Nu sunt competent în această discuţie, vorbesc ca suporter, mi se pare mai aproape de faliment. Atunci o lăsaţi să intre în faliment şi gata. E bolnav terminal Dinamo. Mi-aş dori să se înceapă cu o nouă echipă, s-a făcut mai mult rău decât bine”, a fost comentariul „Marelui blond” la Orange Sport.

Florin Răducioiu a plecat în vară din funcţia pe care o deţinea în Ştefan cel Mare
Florin Răducioiu a plecat în vară din funcţia pe care o deţinea în Ştefan cel Mare

Blocajul care încurcă planurile DDB

Suporterii grupaţi în proiectul DDB au ţinut în viaţă clubul prin intermediul investiţiilor făcute. După ce Dinamo a fost lăsat de izbelişte de investitorii spanioli. Alături de Pablo Cortacero s-a aflat la acea vreme şi Dorin Şerdean. Acesta este considerat acum principalul inamic al fanilor. Deoarece se opune vânzării acţiunilor pe care le deţine.

„Eu am ales să salvez clubul, am răscumpărat acțiunile de la Cortacero, am zis să le folosim în favoarea clubului. Am pus pe masă o ofertă clară și am fost deposedat, furat! Una e să fii binevoitor, alta e să fii luat de fraier. Am spus că nu am bani și am pus acțiunile pe masă.

Am spus «haideți să găsim un acționar pentru societate, să o salvăm». Am fost deschis la orice propunere. Dar e mai ușor să iei gratis acțiunile, să le furi de la unii. În opinia unora e mai ușor”, a explicat Şerdean la Digi Sport.

Dorin Şerdean este în acest moment principalul acţionar al clubului roş-alb
Dorin Şerdean este în acest moment principalul acţionar al clubului roş-alb

Pericolul falimentului

Dinamo a cerut intrarea în insolvenţa în iunie 2021. Este pentru a doua oară când roş-albii trec printr-o procedură de reorganizare după ce au mai urmat aceeaşi metodă de salvare a societăţii şi în perioada iunie 2014 – octombrie 2015. Cum planul de reorganizare a fost respins de instanţă, acum oficialii lui Dinamo sunt aşteptaţi să elaboreze altul care să primească undă verde.

Iar procedura insolvenţei să poată continua fără probleme. Însă, un astfel de refuz  venit de la tribunal îi face pe mulţi să tremure la gândul unui posibil faliment.

Urmăriți Playsport.ro și pe