Discuție ireală între Sergio Ramos și președintele federației spaniole. Stenogramele aruncă în aer fotbalul iberic

Olteanu Ștefan 02.07.2022, 07:43
Discuție ireală între Sergio Ramos și președintele federației spaniole. Stenogramele aruncă în aer fotbalul iberic

În anul 2019, pe vremea când încă se afla sub contract cu Real Madrid, Sergio Ramos (36 de ani) a avut o discuție ireală cu președintele Federației Spaniole de Fotbal. Nemulțumit de greșelile de arbitraj care o dezavantajau pe echipa sa, Ramos nu s-a mai putut abține și i-a scris lui Luis Rubiales pe WhatsApp.

„Începem să fim foarte îngrijorați, mai ales cu Barcelona!”. Discuție ireală între Sergio Ramos și președintele federației spaniole

La data de 20 ianuarie 2019, la scurt timp după ce FC Barcelona a obținut o victorie cu 3-1 în fața lui Leganes, Sergio Ramos și-a pierdut cumpătul și a inițiat o discuție ireală cu președintele Federației Spaniole de Fotbal.

La Liga se afla pe atunci la primul sezon în care beneficia de ajutorul sistemului VAR. Însă, golul de 2-1 pe care Luis Suarez l-a marcat în partida anterior menționată a fost considerat validat pe nedrept. Atacantul urugayan l-a lovit pe portarul advers cu gheata, iar acesta a rămas întins pe gazon timp de câteva momente bune. Totuși, după verificarea sisteumului VAR, reușita lui Suarez a fost validată.

Pornind de la acest gol controversat, Sergio Ramos l-a contactat pe Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal. Publicația El Confidencial a dezvăluit un scurt dialog pe care cei doi l-au avut, aparent, pe WhatsApp.

Rubi, începem să fim foarte îngrijorați de problema VAR, mai ales cu Barcelona. Este o rușine absolută și arbitrii nu au curaj pentru asta. Ai văzut faultul lui Luis Suarez asupra portarului la golul 2-1? Este o glumă”. i-a scris Sergio Ramos șefului de la federație.

Golul controversat marcat de Luis Suarez:

Sergio Ramos a primit răspunsul la o zi distanță

Pe 21 ianuarie, Luis Rubiales i-a răspuns lui Sergio Ramos la mesaj:

Bună ziua, Sergio. Ești căpitanul echipei naționale, ai sute sau mii de jocuri în spate și, mai bine decât oricine, înțelegi că uneori există păreri diferite despre un fapt. După cum știi bine, nu mă implic în aceste chestiuni. Lucrăm zi de zi pentru ca organismul de arbitraj să aibă mai multe instrumente și eficacitatea acestora să se îmbunătățească”, a replicat președintele Federației Spaniole de Fotbal.

La scurt timp după primirea mesajului, Sergio Ramos a adăugat:

Foarte corect din punct de vedere politic, felicitări. Am sperat la o părere personală despre chestia cu Barcelona de ieri pentru că este un scandal și acum ei sunt sortiți să câștige liga într-un fel sau altul. Îți înțeleg poziția. O îmbrățișare mare, a mai scris fostul căpitan de legendă al clubului Real Madrid.

Real Madrid a terminat pe locul 3 în La Liga, în timp ce FC Barcelona a ieșit triumfătoare la finalul sezonului 2018 – 2019.

În iulie 2021, Sergio Ramos a părăsit Real Madrid după 16 ani în care a scris istorie. Alături de „galactici”, el a cucerit cinci titluri în La Liga, două Cupe și patru Supercupe ale Spaniei. Pe plan internațional, trofeele cu care se poate lăuda sunt: patru Ligi ale Campionilor, patru Mondialuri ale Cluburilor și trei Supercupe ale Europei.

În 671 de meciuri jucate pentru Real, Ramos a marcat 101 goluri și a oferit 40 de pase decisive.

Legenda lui Real Madrid, Guti, îl critică pe Sergio Ramos pentru că a plecat la PSG.

Urmăriți Playsport.ro și pe