Dispariția lui Gheorghe Hagi a zguduit familia „Regelui”. Drama pe care părinții antrenorului de la Farul Constanța au trăit-o la tinerețe

Andrei Alexandra 08.10.2022, 05:39
Dispariția lui Gheorghe Hagi a zguduit familia „Regelui”. Drama pe care părinții antrenorului de la Farul Constanța au trăit-o la tinerețe

Cea mai mare cumpănă din familia Hagi a lăsat urme adânci. S-a vorbit rar despre episodul petrecut cu mulți ani în urmă. Dispariția lui Gheorghe Hagi a fost un moment resimțit teribil de cei care i-au dat viață actualului antrenor al Farului. Înainte ca „regele” fotbalului românesc să vină pe lume, Iancu și Chirața au mai avut un băiat, însă micuțul s-a stins după numai 9 luni de viață.

Dispariția lui Gheorghe Hagi a zguduit familia „Regelui”

Până să vină pe lume cea de-a doua fiică a părinților lui Hagi, aceștia au avut un băiat. Într-o emisiune tv difuzată în trecut de ProTv, Gică Hagi a povestit ce s-a petrecut:

Eu am fost şi cel mai mic, am fost răsfăţat mai ales că, înainte să apar eu, părinţii mei au mai avut un băiat, între cele două surori ale mele, care a murit la 9 luni! Băiatul care s-a stins purta tot numele Gheorghe! Era o superstiție, nu era bine să pui același nume unui alt copil. Dar așa a ales tata, nu i-a fost frică de aceasta superstiție”, spunea Gică Hagi, în urmă cu ceva vreme într-o emisiune TV.

Tragedia i-a marcat enorm pe părinții „Regelui”, însă aceștia au reușit să treacă peste și să mai aducă pe lume alți doi copii. Mai întâi sora mijlocie a lui Gică. Apoi, Iancu și Chirața au făcut un al treilea copil. De data aceasta, visul lui Iancu s-a îndeplinit. A avut un băiat. Un băiat care a fost botezat Gheorghe și care a devenit unul dintre cei mai valoroși oameni născuți vreodată în România.

Nașterea „Regelui”, prilej de bucurie enormă

Tot Gică Hagi a povestit cum a fost primită venirea sa pe lume. Se pare că tatăl său a fost atât de bucuros încât a ținut să-i mulțumească celei care a asistat la nașterea băiatului într-un mod cât se poate de original:

Când m-am născut, tata nu știa că o să fiu băiat. S-a bucurat foarte mult, a cinstit moașa cu mulți bani, foarte multi bani pentru vremea aia”, povestea fostul fotbalist în emisiunea „Chestiunea Zilei” realizată de Florin Călinescu.

Relația dintre Gheorghe Hagi și tatăl său a fost una cu adevărat specială. Tot managerul Farului Constanța recunoaște că tatăl său s-a comportat cu el incredibil. „Tata m-a privit mereu ca pe o bijuterie”, a recunoscut „Regele”. Ca și cum nu a fost de ajuns că era adorat în familia sa, Gică Hagi a devenit unul dintre cei mai iubiți români din istorie. Performanțele sale sportive l-au propulsat în preferințele românilor de pretutindeni.

De altfel, alături de Nadia Comăneci, Ilie Năstase sau Simona Halep, Gică Hagi este și unul dintre românii, care se bucură de o notorietate enormă și dincolo de granițele țării.

Urmăriți Playsport.ro și pe