Disperarea lui Dan Petrescu înainte de tragerea la sorți a grupelor Conference League: „M-am supărat când am văzut că e cu FCSB”

Olteanu Ștefan 28.08.2022, 12:05
Disperarea lui Dan Petrescu înainte de tragerea la sorți a grupelor Conference League: „M-am supărat când am văzut că e cu FCSB”

Tragerea la sorți a grupelor Conference League a fost privită cu mari emoții de Dan Petrescu, iar antrenorul CFR-ului spune că nu este mulțumit de echipele pe care va fi nevoit să le înfrunte. Deși grupa sa este mult mai ușoară decât a celor de la FCSB, Dan Petrescu susține că și-ar fi dorit să evolueze contra britanicilor de la West Ham.

Ce dorințe a avut Dan Petrescu înainte de tragerea la sorți a grupelor Conference League. Ar fi vrut să pice cu West Ham, adversara celor de la FCSB

Înainte de tragerea la sorți a grupelor Conference League, Dan Petrescu avea pregătită o listă de echipe pe care și-ar fi dorit să le întâlnească.

Antrenorul campioanei spune că avea un plan bine pus la punct și în caz că sorții ar fi fost de partea sa, șansele pentru CFR Cluj de a ieși din faza grupelor ar fi fost radical mărite.

„Bursucul” și-ar fi dorit-o pe West Ham din urna 1 valorică, una dintre cele mai puternice echipe. Deși are un lot evaluat la 400 de milioane de euro și recent a mai efectuat încă un transfer de 60 de milioane de euro, West Ham ar fi fost pe placul lui Dan Petrescu, deoarece spune că știe cum să le vină de hac echipelor britanice.

De asemenea, din urna 2 valorică ar fi vrut să pice fie cu Hearts, din Scoția, fie cu Shamrock Rovers, din Irlanda. Cele două au fost alese din același motiv ca West Ham. Și, în cele din urmă, Dan Petrescu și-ar fi dorit-o din urna 4 valorică pe FK RFS, formație din Riga, Letonia.

„Voiam West Ham din prima urnă, eram disperat. M-am supărat că au căzut cu FCSB. Aş fi vrut să vină West Ham la Cluj. Iar o să zică lumea că mă plâng, dar eu voiam West Ham, asta voiam.

În cealaltă urnă vă spun cu cine voiam. Erau două echipe, una din Irlanda şi una din Scoţia. Pentru că mă întorceam tot în Anglia. Şi stilul lor mă avantaja pe mine mai mult. Dar niciodată nu am avut noroc la tragerea la sorţi.

Nu am noroc la tragerile la sorţi. V-am zis ce îmi doream. West Ham, Hearts… şi o echipă, Riga, parcă am vrut din urna a patra. Dar din opt să ghiceşti una a mea, nu aveam nicio şansă. Eu nu am avut niciodată noroc la tragerile la sorţi, nici la penalty-ur”, a transmis Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ce spune despre adversarele pe care le va întâlni. „E mai puternică decât West Ham! I-a bătut pe Rapid cu 7-0”

În continuare, Dan Petrescu a încercat să argumenteze de ce grupa CFR-ului se anunță a fi una infernală. Slavia Praga se pare că a fost cea mai mare sperietoare pentru antrenorul campioanei, care a amintit de un amical pe care cehii l-au câștigat în această vară, scor 7-1 cu Rapid București.

„Nu voiam Slavia, 100%. Sincer, nu voiam. Villarreal şi Slavia nu doream, sincer. Slavia e cea mai puternică echipă din urnă, mai puternică decât West Ham. Acum o să zică toţi că sunt nebun, o să vedeţi. Deci nu îi voiam.

În amicale mi se pare că i-a bătut cu 7-0 (n.r. – 7-1) pe Rapid, iar Rapid a fost cu cea mai bună echipă în teren. Pe Slavia nu o doream, asta e clar”, a mai declarat Dan Petrescu.

Lotul cehilor de la Slavia Praga este evaluat la 55 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

În ceea ce o privește pe Sivasspor, formație din Turcia, Dan Petrescu are coșmaruri. În stilul caracteristic, „Bursucul” i-a descris pe cei de la Silvasspor ca fiind niște adevărați eroi:

„Ultimul meu meci în Turcia l-am pierdut cu 0-2. Unde? La Sivasspor. N-am ajuns la poartă, ne-au dominat, ne-au făcut praf. Au jucători de clasă, buget foarte, foarte mare. Toţi atacanţii lor câştigă două milioane, nici pe ăştia nu îi voiam! Iar pe a treia echipă nu o cunosc! (n.r. – Ballkani, din Kosovo)”, a mai spus Dan Petrescu.

Sivasspor are un lot evaluat la 27.85 de milioane de euro, similar celui de la CFR Cluj, care e evaluat la 27.35 milioane de euro. În schimb, lotul lui FC Ballkani, micuța echipă din Kosovo, este evaluat la 4 milioane de euro, atât cât este cota de piață a lui Andrei Burcă.

Programul CFR-ului din grupele Conference League

  • Runda 1, 8 septembrie: FC Ballkani – CFR Cluj, ora 19:45
  • Runda 2, 15 septembrie: CFR Cluj – Sivasspor, ora 19:45
  • Runda 3, 6 octombrie: Slavia Praga – CFR Cluj, ora 22:00
  • Runda 4, 13 octombrie: CFR Cluj – Slavia Praga, ora 19:45
  • Runda 5, 27 octombrie: Sivasspor – CFR Cluj, ora 22:00
  • Runda 6, 3 noiembrie: CFR Cluj – FC Ballkani, ora 19:45

SPECIAL. FCSB și CFR Cluj în Europa: VEZI AICI totul despre adversari.

Urmăriți Playsport.ro și pe