Doar atât mai are de strâns DDB pentru a obține licența! Suma este infimă. „E ca și rezolvată problema”

Olteanu Ștefan / 03.03.2021, 17:23
Doar atât mai are de strâns DDB pentru a obține licența! Suma este infimă. „E ca și rezolvată problema”

DDB a reușit să strângă o sumă uriașă de bani, iar acum s-a aflat de cât mai e nevoie pentru ca Dinamo să ia licența. Echipa din Ștefan cel Mare răsuflă ușurată, după ce fanii au reușit să plătească o mare parte din datoriile colosale.

Doar atât mai are de strâns DDB pentru a obține licența

Dinamo e la un pas să ia licența de Liga I și totul se datorează fanilor acționari din DDB. În urmă cu câteva săptămâni, DDB anunța că a reușit să scadă datoriile clubului de la peste 1.2 milioane de euro, la 863.000 de euro. „Câinii” sunt obligați să își achite toate datoriile până la sfârșitul lunii martie pentru a putea obține licența de Liga I.
Fanii au făcut noi demersuri importante pentru a strânge suma respectivă și datoriile sunt plătite aproape în totalitate.
Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN), spune că datoriile lui Dinamo au ajuns să fie de aproximativ 100.000 de euro. Cea mai mare parte din suma pe care o mai datorează îi revine lui Cosmin Contra, fostul antrenor al echipei.

Dinamo a scăpat de foarte multe dintre datorii. Chiar stau bine, sunt convins că va lua licența. Singura datorie mai mare pe care o mai au de rezolvat cei de acolo este cea către Contra și Reyes. Undeva până în 100.000 de euro. Ba chiar au plătit și salarii către jucători, aș spune că sunt aproape la zi din punctul ăsta de vedere”, a spus Emilian Hulubei, conform ProSport.

Cosmin Contra i-a anunțat deja pe fani că își vrea banii cât mai curând și este dispus să cadă la o înțelegere cu aceștia. Pe lângă banii pe care trebuie să îi dea lui Contra și Javi Reyes, Dinamo mai este datoare cu câte cinci salarii pentru Ionel Augustin, antrenor al echipei U17, și Gică Mihali, antrenor la U19.

Suporterii o salvează din nou pe Dinamo
Suporterii o salvează din nou pe Dinamo

Dinamo, obligată să scape de datorii până pe 31 martie 2021

Până la data de 26 martie, fanii din DDB au anunțat că trebuie să strângă banii necesari pentru plata datoriilor. De asemenea, pentru a primi licența de Liga I, plățile trebuie efectuate până în ultima zi a lunii.

Data limită până la care trebuie să adunăm suma necesară: 26 martie 2021. (până pe 31 martie plăţile trebuie deja efectuate). Suma pe care trebuie să o strângem e asta: 863.000 de Euro. Cifră finală, furnizată de contabilitatea clubului”, se arăta într-un comunicat DDB, postat în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Dacă suporterii vor continua în același ritm, Dinamo are șanse tot mai mari să obțină licența.