Doi campioni mondiali, victime ale rasismului în duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020! Reacția incredibilă a ultrașilor de la Budapesta

Giosanu Catinca / 20.06.2021, 13:20
Doi campioni mondiali, victime ale rasismului în duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020! Reacția incredibilă a ultrașilor de la Budapesta

Doi campioni mondiali au devenit victime ale rasismului în duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020! Ultrașilor de la Budapesta au avut o reacția incredibilă. Cazul a stârnit numeroase controverse în rândul fanilor.

Doi campioni mondiali, victime ale rasismului în duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020!

Zeci de persoane care au asistat la duelul Ungaria – Franța de la Euro 2020 au povestit că au auzit strigăte de maimuţă venite din sectorul ocupat de ultrasii maghiari, notează publicația lequipe.fr.

De parcă nu era de ajuns, incidentul s-a repetat de mai multe ori, în prima repriză, în special când jucătorii francezi N’Golo Kanté şi Paul Pogba atingeau mingea. Aceste sunete au ajuns la urechile a mai multor spectatori de la Euro 2020. În ciuda zgomotului asurzitor al celor 56.000 de fani prezenţi pe Puskas Arena, mai multe persoane au raportat aceste incidente cu totul neplăcute. Printre cei care au reclamat incidentul cu pricina s-au numărat și câțiva fotografi.

Echipa națională de fotbal a Franţei a egalat, sâmbătă, scor 1-1, cu selecţionata Ungariei, într-un meci disputat pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final al Campionatului European. Maghiarii au vândut toate cele 61.000 de bilete puse în vânzare pentru această partidă. Ungaria este singura țară organizatoare de la EURO 2020 care nu a impus restricții cu privire la numărul de persoane prezente pe stadion.

N’Golo Kanté şi Paul Pogba
N’Golo Kanté şi Paul Pogba / Sursa Foto: Goal.com

Reacția incredibilă a ultrașilor de la Budapesta

Suporterii maghiari s-au reunit în număr foarte mare cu câteva ore înaintea startului jocului în centrul orașului Budapesta, unde au cântat și au mers în grup către stadion.

Fotbaliștii antrenați de Marco Rossi au alergat foarte mult. Internaționalii au suplinit diferența evidentă de valoare și au izbutit chiar un gol nesperat. În al doilea minut al prelungirilor, Attila Fiola, fundaș la MOL Fehervar, a reușit cursa carierei. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani l-a lăsat în urmă pe Pavard. De asemenea, a rezistat și atacului lui Raphaël Varane. În plus, l-a învins pe Hugo Lloris cu un șut pe jos, la colțul scurt. Campioana mondială a egalat după o gafă în lanț a defensivei maghiare. Mbappe a recuperat o minge la 16 metri de poartă. Starul internațional l-a depășit pe Nego și a centrat în fața porții. Pasa a fost de-a dreptul greșită, dar Orban a deviat ușor mingea, perfect pentru șutul lui Griezmann.