Doliu în Formula 1! Marele Sir Frank Williams a murit la vârsta de 79 de ani

Bădulescu Silvian / 28.11.2021, 19:02
Doliu în Formula 1! Marele Sir Frank Williams a murit la vârsta de 79 de ani

Lumea din Formula 1 a primit o veste tragică. Sir Frank Williams a decedat la vârsta de 79 de ani. Acesta era fondatorul Williams Grand Prix Engineering Limited.

„Era mai mult decât un șef”

Acesta a fost una dintre cele mai importante figuri din Formula 1. Într-o declarație a familiei, au confirmat trecerea în neființă a lui Sir Williams.

După ce a fost internat, vineri, la spital, Sir Frank a decedat împăcat înconjurat de familia sa”.

Lumea sportului cu mașini și-a prezentat cele mai frumoase cuvinte despre acesta, prin intermediul social media.

Șeful Formula 1, Stefano Domenicali a subliniat importanța pe care a avut-o acesta în istoria acestui sport, precum și influența sa.

Acesta a fost un gigant al sportului nostru care a trecut peste diferite provocări și dificultăți și s-a luptat în fiecare zi pentru a câștiga atât pe pista de curse, cât și în afara acesteia. Am pierdut un membru respectat și iubit al familiei F1, care ne va lipsi.

Realizările sale incredibile, precum și personalitatea acestuia în domeniu vor fi gravate în acest sport pentru totdeauna”.

George Russell, pilot al Williams, a postat pe contul personal de Twitter următorul mesaj.

Sir Frank a fost cu adevărat o persoană foarte caldă și îmi voi aduce aminte mereu momentele frumoase pe care le-am împărțit. A fost mai mult decât un șef, un patron, a fost un mentor și un prieten pentru toată lumea care a făcut parte din familia Williams Racing”.

Un pioner al F1

Williams a debutat în Formula 1 în 1969, iar echipa sa a terminat pe locul secund de două ori, în sezonul respectiv. Acesta dorea să facă echipa una de succes, doar că resursele limitate nu i-au permis acest lucru. Lucrurile aveau să se schimbe ulterior.

Împreună cu Patrick Head, cel mai bun prieten al acestuia, cei doi au reușit să se impună pentru prima oară în cadrul Marelui Premiu Britanic de la Silverstone. Evenimentul avea loc în 1979. În următorul sezon, echipa Williams a reușit dubla și a câștigat primul titlu în campionatul constructorilor și șoferilor.

Totuși, echipa a avut parte de un eșec teribil când l-au pierdut pe marele Ayrton Senna, cel care a suferit un accident fatal care i-a adus moartea la Marele Premiu din San Mario 1994.

Sir Frank a fost o legendă și o icoană a acestui sport. Trecerea sa în neființă marchează sfârșitul unei ere pentru echipa noastră, dar și pentru ceea ce înseamnă sportul F1. Nu mai este unul ca el, a fost unic, un adevărat pioner.

În ciuda aversității sale, a condus echipa noastră către 16 titluri mondiale. Acest lucru ne-a făcut una dintre cele mai de succes echipe din istoria sportului. Valorile sale, precum și integritatea sa, munca în echipă și determinarea rămân în urma sa, ca o adevărată moștenire” au fost cuvintele lui Jost Capito, șeful curent al Williams.