Doliu în lumea fotbalului. A murit fostul coleg de la Ludogoreț al românilor Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți

Robert Zanfir / 09.05.2022, 16:55
Doliu în lumea fotbalului. A murit fostul coleg de la Ludogoreț al românilor Claudiu Keșeru, Dragoș Grigore și Cosmin Moți

Jody Lukoki a murit la vârsta de 29 de ani. Olandezul de origini africane a fost coleg la Ludogoreț cu românii Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore.

O nouă tragedie în lumea fotbalului. Jody Lukoki, jucător crescut de Academia Ajax și care s-a intersectat cu mai mulți fotbaliști români de-a lungul carierei, a decedat la vârsta de 29 de ani. Conform celor de la The Sun, cauzele morții sunt necunoscute, dar jucătorul se afla într-un proces de recuperare, după o accidentare gravă la genunchi: ruptură de ligamente încrucişate.

A murit Jody Lukoki, fostul coleg al românilor Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore

Născut la Kindu, Jody Lukoki și-a făcut junioratul la Ajax, unde a și debutat în fotbalul mare. După un periplu la Zwolle, „aripa” a ajuns în Bulgaria. A jucat timp ce cinci sezoane pentru Ludogoreț, unde i-a avut colegi pe Cosmin Moți, dar și pe golgheterul Claudiu Keșeru și, în ultima parte a contractului, pe Dragoș Grigore.

Din Bulgaria, a ajuns în Turcia, unde a prins zece partide în tricoul fostei echipe a lui Marius Șumudică, Yeni Malatyaspor.

Jody Lukoki a fost legitimat ultima dată la Twente, dar olandezii i-au desfăcut contractul în februarie 2022, din cauza unei condamnări în urma unor agresiuni conjugale.

Keșeru regretă plecarea de la Ludogoreț

Claudiu Keșeru a plecat în vara trecută din Bulgaria și a semnat cu FCSB. În scurt timp a ajuns să regrete timpurile petrecute în tricoul lui Ludogoreț. Gigi Becali l-a trecut pe lista neagră după pauza de iarnă.

Am văzut că a zis că tăcerea este de aur, iar asta nu o înţeleg. L-am sunat să îl întreb de asta, ce anume era de dezvăluit şi nu a făcut-o? Chiar voiam să ştiu.

L-am bătut? L-am jignit? Nu-mi aduc aminte să-l fi înjurat, nu cred că i-am furat ceva. I-am amintit că i-am dat şi banii înainte, la semnătură.

Acum nu vreau salarii mari, care e problema? Ce, vrea să joace fotbal doar la FCSB? El are salariu de 25.000 de euro, nu mai vreau să dau. Nu am nimic cu el, doar că eu îmi calculez banii. Nu vreau să risc securitatea familiei mele. Totul este pe bani,
Gigi Becali, la Pro X.

Unul dintre cei care au profitat de ieșirea lui Keșeru din grațiile lui Gigi Becali este Ivan Mamut. Atacantul a marcat primul și singurul său gol în tricoul bucureștenilor chiar cu Universitatea Craiova, fosta sa echipă.

Victoria roș-albaștrilor, 1-0 cu echipa lui Reghecampf, o menține pe FCSB în lupta pentru titlu cu CFR Cluj.

Derby-ul dintre cele două mari rivale se va juca duminică, 22 mai,. LPF a anunțat și ora de start.