„Domnu’ Talpan, nu vă supărați pe mine, dar FCSB este Steaua!” Bănel, schimb de replici în direct cu Talpan. Ce a răspuns juristul CSA

George Drafta 06.03.2023, 10:41
„Domnu’ Talpan, nu vă supărați pe mine, dar FCSB este Steaua!” Bănel, schimb de replici în direct cu Talpan. Ce a răspuns juristul CSA

Bănel Nicoliţă şi Florin Talpan au avut recent un schimb de replici pe tema disputei dintre CSA Steaua şi FCSB, care a împărţit în două suporterii roş-albaştri de la finalul lui 2014 încoace.

Colonelul care susţine cauza clubului finanţat de MApN i-a transmis fostului fotbalist că trebuie să îşi şteargă din memorie faptul că a evoluat pentru Steaua. Pentru că echipa nu mai are dreptul de a folosi acel nume.

Bănel Nicoliţă a jucat pentru FCSB între 2005 şi 2011
Bănel Nicoliţă a jucat pentru FCSB între 2005 şi 2011

De aici până la o adevărată polemică a mai fost doar un singur pas. După ce a ascultat pledoaria lui Florin Talpan, Bănel Nicoliţă nu a putut accepta varianta comunicată de avocatul instituţiei.

„Pe tricoul meu scria Steaua București! Toate tricourile eu le am cu Steaua. Ce fac acum? Îi spun lu’ fii-mea că am jucat la FCSB?!”, a fost interpelarea făcută de fostul fotbalist al roş-albaştrilor.

Florin Talpan a fost categoric.

„Ați fost induși în eroare, îmi pare rău! N-ați jucat la Steaua, ați jucat la FCSB! Nu ați jucat niciodată la Steaua”, a venit replica din partea lui Florin Talpan, în emisiunea Fanatik Superliga.

Brandul e numai unul

Florin Talpan a reluat problema spinoasă a brandului Stelei care conform unei decizii judecătoreşti se află în posesia grupării din eşalonul secund.

„Li s-a anulat marca pentru rea credință, deci FCSB a înregistrat-o cu rea credință. Cererea a fost admisă la Înalta Curte de Casație și Justiție, apoi a fost celălalt dosar care a fost câștigat la Curtea de Apel și s-a stabilit foarte clar că FCSB nu a deținut și nu deține marca și nici numele Steaua București.

Niciodată nu va putea folosi conform acelei decizii, decât cu consimțământul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. FCSB-ul trebuie să înțeleagă și să explice jucătorilor pe care i-au indus în eroare, că nu au jucat niciodată la Steaua”, a precizat Florin Talpan.

Şefii FRF, luaţi în vizor de Talpan

Juristul MApN a explicat că ignoranţa FRF induce în eroare forurile fotbalistice internaţionale. Iar acest lucru ar treebui să aibă repercusiuni la un moment dat.

„La Federația Română de Fotbal este un președinte care nu ține cont și nu vrea să respecte hotărările promulgate de instanță… Nu știu, eu sunt convins că la un moment dat va veni cineva și îl va lua la întrebări pe domnul Burleanu”, nu s-a ferit de cuvinte Florin Talpan.

Urmăriți Playsport.ro și pe