„Domnul Alibec, căpriorul naționalei”. Egalul cu Islanda a lăsat răni adânci. CTP, reacție virulentă

Bădulescu Silvian 13.11.2021, 18:43
„Domnul Alibec, căpriorul naționalei”. Egalul cu Islanda a lăsat răni adânci. CTP, reacție virulentă

Cristian Tudor Popescu a analizat partida jucată de România, acasă, cu Islanda. Acesta și-a spus părerea legată de meciul de pe stadionul „Ghencea”. În urma acestui egal, șansele „tricolorilor” la baraj s-au redus considerabil.

„Nu știu ce aș putea să-i mai reproșez lui Rădoi”

Acesta a vorbit despre calitatea jucătorilor, de selecționer, de jucătorul care l-a dezamăgit cel mai mult, dar și de cel care l-a impresionat.

Nu știu ce aș putea să-i mai reproșez lui Rădoi. Este vorba de calitatea jucătorilor. Singurul lucru, dacă avem jucători mai buni ca ăștia și Rădoi nu i-a băgat, atunci e vinovat. Dar, dacă aceștia sunt spuma fotbalului românesc, generația de tinichea? Ăștia suntem, cu ăștia defilăm. Și uite cum defilăm, ca la pompe funebre”.

Denis Alibec n-a fost deloc scutit de CTP. El a fost cel mai criticat jucător al partidei, iar Popescu nu a făcut excepție.

L-am văzut acolo pe căpriorul selecționatei României, domnul Alibec. Este foarte „sprinten”, nu știu câte kilograme are. Nu l-am văzut în formă niciodată pe băiatul ăsta. În general, nu știu ce caută în națională, în fotbalul actual, un jucător cu asemenea capacități de deplasare, cum are domnul în cauză. Oricât de tehnic ai fi, în fotbalul actual, cu asemenea lentoare nu poți”.

Ianis Hagi a fost singurul jucător remarcat de Cristian Tudor Popescu, în meciul cu nordicii.

Ianis este singurul care, cum spuneam, am jucat și eu fotbal cândva, „știe cu pucul”. Mingea îl ascultă, are acuratețe în joc. E o plăcere să vezi cum taie calea mingii, cum pune stopurile, cum preia, cum pasează. Are acuratețe”.

Ce spune acesta despre șansele de calificare la baraj

În opinia acestuia, jucătorii lui Rădoi nu au demonstrat că merită să fie la baraj. El a subliniat calitatea jucătorilor Macedoniei de Nord, pe care o vede mult mai merituoasă de-a lungul campaniei de calificare pentru baraj.

Șansele sunt mici. Macedonia de Nord are echipă, jucători tehnici, foarte buni, arată fotbal. Merită să meargă la Mondiale, nu noi” a punctat acesta.

Într-un final, el consideră că vina mai mare e a jucătorilor, nu a lui Rădoi.

Problema este ce calitate avem. Calitatea acestei echipe este asta pe care am văzut-o. Mi-am pus speranțe în Rădoi, am spus că vrea să facă ceva nou în fotbalul românesc, față de ce văzusem atâția ani, dar în ultimă instanță este vorba de jucători. Asta este”.

România va juca în Liechtenstein, duminică, 14 noiembrie, de la ora 19.00. În același timp, Macedonia de Nord primește vizita Islandei.

Urmăriți Playsport.ro și pe