Domnule cavaler Șovre, ați greșit! – Opinie de Sorin Chiriac

Sorin Chiriac / 08.04.2021, 11:36
Domnule cavaler Șovre, ați greșit! – Opinie de Sorin Chiriac

Oameni buni, ne remarcăm în Europa! Nu o mai facem ca pe vremuri, când jucam sferturi de finală românești sau semifinală în Europa League. Acum suntem la nivelul următor: ne facem vizibili la ”masa bogaților”. Mai întâi a fost Colțescu, cu ”ăla negru”, apoi Hațegan cu ”gluma de penalty” de la City – Dortmund. Vedeta serilor de Champions League a fost însă Octavian Șovre. ”Cavalerul fluierului” de la Oradea a rupt în două internetul, după ce camerele l-au surprins cerându-i un autograf noului star planetar, Haaland. Până și Guardiola a vorbit despre domnul Șovre. Mai exact despre gestul său, pe care l-a cauționat, lăudând prestația din teren a ”fluierașului”, job-ul pentru care fusese de fapt angajat.

Șovre ne-a făcut de râsul Europei!

Dar ce știe, domne, Pep!? Noi, românii, știm mai bine! Șovre ne-a făcut de râsul Europei! Auzi, să ceri un autograf unui fotbalist pe care l-ai fluierat! Și unde? Pe cartonașele din buzunar! Putea să-i ceară și el tricoul, jambierele, ghetele de joc. Putea să-i dea contul Revolut, să-i trimită niște coroane norvegiene. Așa suntem noi, românașii, modești. Două amărâte de autografe, mâzgâlite cu stânga, de un amețit de 19 ani. Nici măcar nu era Ronaldo sau Messi. Că pe ăștia îi știm cu toții. Dar stați, că domnul Șovre povestește, într-un interviu de excepție pentru PlaySport.ro, că Messi i-a semnat 9 cartonașe, cand a aflat despre cauză! Și că în total a strâns peste 250 de semnături de la vedete mondiale… Oricum ați da-o, domnul cavaler Șovre ați greșit! Punct.

Un naiv în țara în care problemele se rezolvă cu ranga

Dar care a fost greșeala cea mai mare? Că i-a cerut autograf unei vedete? Că i l-a cerut de față cu ceilalți fotbaliști? Că a făcut gestul, ignorând prezența camerelor de filmat? Sau că autograful pe care l-a solicitat nici măcar nu era pentru el, ci pentru o cauză nobilă? Eu spun că pentru toate! Și știți de ce? Pentru că, făcând toate astea, domnul Șovre a fost uman. S-a vulnerabilizat, arătându-și latura sensibilă. A trecut peste cutumele ”corecților” și s-a gândit că printr-un gest simplu și normal poate ajuta niște copii bolnavi de autism… Ce naiv! Păi cum să îți permiți să fii uman, în țara în care medicii de familie refuză în masă vaccinarea pacienților lor, ministrul Muncii ”mituiește” mamele cu 1.500 de lei, încuranjându-le să-și părăsească pruncii la doar șase luni, iar ministrul Transporturilor spune că o problemă se poate rezolva ”cu ranga”?

Membru de onoare al Asociației S.O.S. Autism Bihor

Domnule cavaler Șovre, problemele în România se rezolvă cu ranga, nu cu pixul! Puteți încerca la retur. Luați o rangă și vă duceți peste Pep și Kun în vestiar! Să vedeți atunci popularitate… V-ați trezit dumneavoastră să cereți autografe și să le vindeți apoi pentru copiii bolnavi de autism. Duceți-le mai bine o strachină de mâncare. Așa cum fac bravii români care vă înjură pe la colțurile internetului. Ei sunt adevărații eroi. Cei care știu cum e cu morala, cu deontologia. Ce să știe Guardiola și Messi despre probleme noastre din România? Nici cei de la Asociația S.O.S. Autism Bihor habar nu au pe ce lume sunt. Auzi, l-au făcut pe domnul Șovre membru de onoare… Iar președinta asociației spune, pentru gsp.ro, că ”așa vom face rost de bani pentru terapiile adulților cu forme grave de autism, cum are și fetița mea de 21 de ani, care nu știe când trebuie să meargă la baie și nici să mănânce singură nu poate”…

 

Vă mai spun o singură dată. Domnule cavaler Șovre, ați greșit! V-ați arătat latura umană, când dumneavoastră trebuia să fiți un robot! Așa sunt arbitrii, echidistanți și imparțiali! Umanitatea și cauzele nobile nu au ce căuta în acest sport nobil jucat de niște golani!