Dorința lui Rică Răducanu, spusă cu ochii în lacrimi. Ce mesaj a transmis fosta glorie a fotbalului românesc

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2022, 23:17
Dorința lui Rică Răducanu, spusă cu ochii în lacrimi. Ce mesaj a transmis fosta glorie a fotbalului românesc

Rică Răducanu, fostul mare portar al Rapidului, a fost prezent sâmbătă pe arena din Giulești la evenimentul prin care clubul alb-vișiniu a celebrat împlinirea a 99 de ani de existență. Cu această ocazie, el a vorbit și despre obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească echipa antrenată de Adrian Mutu în sezonul viitor și a transmis, vizibil emoționat, că acestea ar trebui să tindă spre ocuparea unui loc pe podium.

Rică Răducanu își dorește ca Rapid să se lupte la podium în sezonul viitor

Rică Răducanu a explicat că mereu au existat pretenții mari la Rapid. Și cu atât mai mult acum, când echipa evoluează pe un stadion nou, ultramodern. Fotbalistul de legendă al giuleștenilor a spus chiar că echipa sa de suflet poate emite pretenții chiar și la titlu în sezonul viitor. Și a folosit drept argument în favoarea sa ce se petrece în ultimii ani în curtea rivalilor de la FCSB.

Dar, dacă nu se va putea acest lucru, atunci o prezență în cupele europene ar trebuit să fie obținută cu orice preț. Iar, mai presus de rezultate, cel mai de dorit ar fi ca echipa giuleșteană să practice un fotbal atractiv, ca în perioada romantică, atunci când Rică Răducanu făcea spectacol în poartă. Și nu numai.

„Mă bucur că rapidiștii noștri nu ne-au uitat. Tot timpul au fost pretenții la Rapid, datorită suporterilor. Acum avem și stadion, vrem mai mult! Știți cum e, imnul cântă doar pentru primele trei locuri. De ce să nu poată să câștige titlul? Ce fotbal avem noi acum? Dacă Steaua (n.r. – FCSB) nu reușește, deși a luat cei mai buni tineri și a băgat bani… nu știu care e treaba acolo. Degeaba ai valori dacă nu ești organizat, e mai bine să ai o echipă unită decât câteva valori.

„Dacă nu se poate, măcar să avem un joc frumos”

Avem stadion mișto, vreau să avem rezultate, ca să fie liniște. Dacă se poate, ar fi bine să fim în cupele europene, că acolo sunt banii. Dacă nu se poate, măcar să avem un joc frumos. Pe vremea noastră, ne plăcea lumea pentru că aveam un joc spectaculos. Dar acum sunt bani mulți băgați în fotbal, e mai greu. Nu mai avem nici baza materială de pe vremuri”, a spus Rică Răducanu, într-un dialog pe care l-a avut cu jurnaliștii prezenți la acest eveniment.

Daniel Niculae a stabilit obiectivul Rapidului la aniversarea de 99 de ani: „Va fi foarte greu”