Dorit de FCSB și CFR Cluj, internaționalul român nu va mai juca în acest sezon. Decizia aparține antrenorului său: “Este adevărat!”

Gabriel Peneș / 03.05.2021, 14:54
Dorit de FCSB și CFR Cluj, internaționalul român nu va mai juca în acest sezon. Decizia aparține antrenorului său: “Este adevărat!”

Dorit de FCSB și CFR Cluj, internaționalul român nu va mai juca în acest sezon. Decizia aparține antrenorului său, care a anunțat că nu se va mai baza pe serviciile fotbalistului de 29 de ani. Oricum, mijlocașul de la Maribor își termină contractul cu echipa slovenă în această vară.

Dorit de FCSB și CFR Cluj, internaționalul român nu va mai juca în acest sezon

Final de sezon pentru Alexandru Crețu (29 de ani). Dorit de FCSB și CFR Cluj, mijlocașul defensiv de la Maribor nu mai intră în planurile echipei slovace. Crețu n-a fost nici măcar în lotul pentru partida contra celor de la Celje, scor 1-2. Maribor l-a cumpărat pe român, în 2018, de la Olimpja Ljubljiana, principala rivală la titlu, an de an. Chiar în primul sezon, Crețu a câștigat campionatul cu formația sa actuală.

El a strâns și 5 selecții în națională, prestațiile sale aducându-l în atenția celor de la CFR Cluj și FCSB. În iarnă, clujenii au dorit să-l transfere, dar nu s-au înțeles la preț cu oficialii lui Maribor. Gigi becali a intrat și el pe fir, declarând că și-l dorește pe închizătorul de 29 de ani. La momentul respectiv, se pare că Alexandru Crețu și-ar fi dat acordul de principiu pentru a veni la FCSB.

Dorit de FCSB și CFR Cluj, internaționalul român nu va mai juca în acest sezon. Decizia aparține antrenorului său: “Este adevărat!”
Dorit de FCSB și CFR Cluj, internaționalul român Alexandru Crețu nu va mai juca în acest sezon pentru echipa sa, Maribor, din Slovenia

Decizia aparține antrenorului său: “Este adevărat!”

Nu este momentul să vorbim acum de transferuri. Noi trebuie să ne gâdim doar la câștigarea campionatului. Eu pe Crețu ăsta l-am vrut de mult timp, dar nu mai are rost să vorbim acum de ce nu l-am luat încă de atunci. E un jucător bun, iar dacă eu vreau să îl transfer, atunci voi face totul ca să îl transfer. Bine…dacă vrea și băiatul să vină. Eu nu aduc pe nimeni cu forța la noi. Însă, nu voi licita cu nimeni. Și spun asta ca să fie clar pentru toată lumea. Băiatul o să fie liber de contract și sunt convins că va avea și alte oferte, dar eu nu voi licita cu nimeni. Nu mă interesează pe cine vrea CFR-ul.”, a spus, la acea vreme, Gigi Becali, potrivit ProSport.

Pentru a-l convinge să semneze cu FCSB, Gigi Becali i-ar fi oferit fotbalistului de 28 de ani un salariu lunar de 15.000 de euro, același pe care Alexandru Crețu îl încasează și la Maribor. Dat fiind faptul că va veni din postura de jucător liber de contract, Alexandru Crețu ar urma să încaseze și o primă consistentă de instalare, care s-ar ridica, potrivit Fanatik, la 100.000 de euro. Acum, Crețu a picat în dizgrația antrenorului de la Maribor. Simon Rozman l-a anunțat că nu mai face parte din planurile sale. Prestațiile fluctuante ar fi principala cauză a deciziei acestuia.

„Dervisevic și Crețu fac parte din echipă, dar nu mă voi mai baza pe ei”, a spus antrenorul lui Maribor, citat de publicația slovenă Siol. Ziariștii sloveni mai scriu că Maribor dorește să-și întinerească echipa, iar jocul lui Crețu nu i-ar fi dat de ales tehnicianului echipei de pe locul 2 în PrvaLiga. „Crețu a primit multe șanse la Maribor, dar evoluțiile sale au fost fluctuante. Au existat mai multe meciuri în care prezența sa pe teren nu a fost justificată”, au mai scris jurnaliștii sloveni.