Doroftei s-a apucat să scrie istorie și în Canada. Primul campion scos de legendarul pugilist român peste Ocean

George Drafta 10.01.2023, 11:44
Doroftei s-a apucat să scrie istorie și în Canada. Primul campion scos de legendarul pugilist român peste Ocean

Fostul campion mondial la box profesionist are motive de mândire după ce unul dintre cei pe care îi antreanză îşi face loc printre numele importante ale sportului cu mănuşi.

Aflat de 3 ani în Canada, „Moşu`” este încrezător că Maurice Moussa îi va călca pe urme. De origine libaneză, sportivul în vârstă de 29 de ani a cucerit titlul proviciei Quebec la amatori. Şi încearcă să facă pasul spre o carieră profesionistă.

Într-o sală de antrenament amenajată într-un garaj al unui prieten, Doroftei vrea să îşi construiască o reputaţie şi în colţul ringului aşa cum o făcea odinioară ca sportiv.

Antrenamente susţinute

Campionul mondial din urmă cu 20 de ani face 3-4 şedinţe de pregătire săptămânale alături de Maurice Moussa.  El a povestit cum a început colaborarea dintre cei doi.

„Ne-am cunoscut în urmă cu doi ani, când făceam eu niște antrenamente la o sală de sport de la un Carrefour. A venit împreună cu alți doi veri de-ai săi, de vârstă apropiată cu el. Voiau să învețe să boxeze. Au mers apoi la mine la sală și nu i-a deranjat că era una micuță, fără ring. Au avut încredere în mine, știau cine sunt. Așa am început să lucrăm.

Maurice era foarte bine pregătit fizic, e profesor de fitness, deci pe partea asta a fost mai simplu să lucrăm. A început să se antreneze tot mai serios, a prins repede mișcările, îi plăcea. Este total dedicat, are calități, a prins gustul competiției. Pentru el vârsta nu contează. Are o voință fantastică, dacă nu ești pregătit, nu poți ține ritmul cu el. Dar m-a găsit pe mine, care duc!”, a declarat Leonard Doroftei, pentru Gsp.

Leonard Doroftei a plecat de trei ani în Canada, sursă foto: gsp.ro
Leonard Doroftei a plecat de trei ani în Canada, sursă foto: gsp.ro

Apt pentru marea performanţă

Moussa s-a născut în Canada şi este mândru de faptul că este pregătit de un fost campion mondial.

„M-am dus la sala lui pentru că am vrut să învăț să boxez, nu să mă bat. În tinerețe am făcut soccer, apoi taekwondo, dar nu foarte mult. Apoi m-am axat pe fitness. Recunosc, când eram puști, mă mai băteam pe la școală sau prin cartier, pe stradă. Dar nu e același lucru, boxul e cu totul altceva. Și nu puteam să am un profesor mai bun decât Leo Doroftei!”, a transmis la rândul său pugilistul canadian.

Modelul său în carieră

Doroftei aşteaptă să îşi ia licenţa de antrenor pentru a-l putea asista pe elevul său din apropierea ringului.

„Împreună cu el, simt că orice e posibil. L-am urmărit, i-am văzut meciurile. Avea inimă, curaj și lupta. Dădea sute de lovituri într-un meci, încasa, dar nu renunța! Și ce acuratețe avea!

După mine, lovea mai curat și decât Mayweather! Și nu că vreau să-l laud, chiar așa simt. Coach îmi spune mereu că dacă țin brațele sus, nimic rău nu mi se poate întâmpla. Dacă nu riști nimic în viață, te alegi cu nimic. Iar eu sunt dispus să muncesc să-mi ating visul!”,  a adăugat Maurice.

Doroftei, alăruri de elevul pe care doreşte să îl vadă cât mai sus. sursă foto: gsp.ro
Doroftei, alăruri de elevul pe care doreşte să îl vadă cât mai sus. sursă foto: gsp.ro
Urmăriți Playsport.ro și pe