Dovada că Ianis Hagi are mari șanse să îl urmeze pe Steven Gerrard în Premier League. Ce au observat scoțienii

Olteanu Ștefan / 18.11.2021, 12:50

Jurnaliștii britanici au dezvăluit recent motivul pentru care Steven Gerrard îl apreciază atât de mult pe Ianis Hagi și de ce mijlocașul român are șanse mari să îl urmeze pe fostul său antrenor în Premier League. Pentru a evidenția calitățile lui Ianis, aceștia l-au comparat pe român cu noul star de la Aston Villa.

„Asta i-a atras atenția lui Steven Gerrard!”. Ianis Hagi are mari șanse să îl urmeze pe fostul său antrenor în Premier League

Jocul lui Ianis Hagi a evoluat foarte mult în ultimii ani și datorită lui Steven Gerrard, iar acum mijlocașul român are șanse mari să îl urmeze pe fostul său antrenor în Premier League.
Gerrard a bătut palma recent cu Aston Villa și a semnat un contract până în iunie 2025. Tehnicianul pregătește deja prima fereastră de transferuri, iar una dintre ținte ar putea fi chiar Ianis Hagi.
Într-un material publicat recent, britanicii de la HITC.com au dezvăluit de ce îl apreciază Gerrard atât de mult pe mijlocașul român.

Ei au făcut o paralelă între Ianis Hagi și Leon Bailey, noul star de la Aston Villa, și au descoperit capitolul la care românul îi este net superior jamaicanului.
Bailey, care are o cotă de piață de 35 de milioane de euro, a fost criticat recent de Gabriel Agbonlahor, fost atacant de legendă pe „Villa Park”, pentru că nu face îndeajuns de bine faza defensivă.
În acest context, britanicii l-au dat ca exemplu pe Ianis Hagi. „Șeptarul” lui Rangers l-a impresionat în ultimii ani pe Gerrard tocmai prin disponibilitatea pe care o are la efort.

Nu calitatea tehnică supremă și nici capacitatea de a destabiliza apărări ale lui Ianis Hagi i-au adus admirația legendarului mijlocaș al lui Liverpool. De fapt, ce i-a atras atenția lui Gerrard a fost capacitatea interminabilă de efort, devenind astfel un membru cheie al unui Rangers care s-a bucurat de primul titlu în Scoția după un deceniu de pauză”, a publicația HITC.

„Ar face bine să fure o pagină din cartea lui Hagi!”

Până să se realizeze transferul lui Ianis Hagi pe „Villa Park”, britanicii îl sfătuiesc pe Leon Bailey să ia exemplul românului de la distanță:

Așa că Leon Bailey, transferat pentru 32 de milioane de euro, ar face bine să fure o pagină din cartea lui Hagi. Asta dacă vrea să își justifice suma substanțială în schimbul căreia a fost adus”.

Leon Bailey a fost transferat în vara trecută de la Bayer Leverkusen. În acest sezon, el a marcat un gol și a oferit două pase decisive pentru Aston Villa. Bailey evoluează pe postul de aripă stânga.

Cel mai nebun meci din Premier League. Leon Bailey a făcut totul în 22 de minute.

Prețul corect al lui Ianis Hagi a fost stabilit

Scoțienii au evaluat cota de piață a mijlocașului român folosind Transfer Room, un software celebru. Dailyrecord.co.uk a publicat un articol cu sumele la care sunt evaluați jucătorii de la rivalele Celtic și Rangers.
Transfer Room are scopul de a oferi o valoare de piață jucătorilor pe baza valorii economice.

Daniel Blades, șeful TransferRoom a declarat:

Această caracteristică are scopul de a oferi jucătorilor o valoare economică mai degrabă decât să fie un indicator al abilității. Asigură utilizatorilor noștri un ghid pe care se pot baza în ceea ce privește costurile unei afaceri. Fie că este vorba de a cumpăra sau de a vinde un jucător. Totul este bazat pe actualizarea constantă a informațiilor reale ale valorii acestora”.

Ianis a intrat în topul celor mai valoroși 20 de jucători din prima ligă de fotbal din Scoția. El se află pe locul al cincilea. Valoarea lui este de aproximativ 7,6 milioane de lire sterline (9 milioane de euro). Deasupra lui se regăsesc Joe Aribo (7,9 milioane), David Turnbull (8,7 milioane), Alfredo Morelos (10 milioane) și Ryan Kent (12,7 milioane).