Drăgușin și Moruțan, șefii banilor în Serie B. Cum arată top 10 români. Prăbușire uriașă pentru Man și Mihăilă față de prețurile plătite pentru ei

Ioan Valentin Oprea 21.03.2023, 15:12
Drăgușin și Moruțan, șefii banilor în Serie B. Cum arată top 10 români. Prăbușire uriașă pentru Man și Mihăilă față de prețurile plătite pentru ei

Radu Drăguşin şi Olimpiu Moruţan sunt românii momentului în Serie B. Cei doi jucători legitimaţi la Pisa au crescut considerabil în ultima perioadă, iar cota lor de piaţa a urcat la cinci milioane de euro.

Potrivit site-ului de specialitate Transfermakt.de, Drăguşin şi Moruţan conduc clasamentul fotbaliştilor români ce evoluează pe cea de-a doua scenă fotbalistică din Italia. În spatele lor, se situează atacantul Parmei, Dennis Man, cotat la patru milioane de euro.

Înaite de ultima actualizare a cotelor de piaţă realizată de Transfermarkt.de, Drăguşin şi Moruţan erau cotaţi ambii la 3,5 milioane de euro.

Man şi Mihăilă, cote în prăbuşire

În timp ce Drăguşin şi Moruţan au făcut un salt spectaculos, cei doi jucători români care îmbracă tricoul galben-albastru al Parmei, Dennis Man şi Valentin Mihăilă, se află, în schimb, într-o evidentă scădere. Cotele de piaţă ale acestora s-au prăbuşit cu un milion de euro. Tot în jos au fost cotaţi şi atacantul George Puşcaş (- 500.000 euro) şi fundaşul Alin Toşca (- 400.000 euro).

11 jucători română evoluează în Serie B, iar mulţi dintre aceştia luptă pentru promovarea în prima divizie din Cizmă. Primele două clasate din Serie B au în componenţa lor fotbalişti tricolori. Daniel Boloca e legitimat la liderul momentuli, Frosinone. Puşcaş, Drăguşin şi Drăguş evoluează, pe de altă parte, pentru ocupanta locului secund, Genoa.

Alin Toşca e singurul român care se bate pentru evitarea retrogradării în cea de-a treia ligă. Trupa lui Toşca, Benevento, e pe locul 18, cu un total de 29 de puncte.

Clasamentul jucătorilor români din Serie B, după cotele de piaţă:

 1. Radu Drăgușin – 5 milioane de euro
 2. Olimpiu Moruțan – 5 milioane de euro
 3. Dennis Man – 4 milioane de euro
 4. Valentin Mihăilă – 3.5 milioane de euro
 5. Marius Marin – 3 milioane de euro
 6. George Pușcaș – 3 milioane de euro
 7. Denis Drăguș – Două milioane de euro
 8. Daniel Boloca – 1.4 milioane de euro
 9. Alin Toșca – 1.4 milioane de euro
 10. Ionuț Nedelcearu – 1.3 milioane de euro
 11. Adrian Rus – 900.000 de euro
Urmăriți Playsport.ro și pe