Drama cumplită din familia marii campioane, Nadia Comăneci, a ieșit la iveală: „Soțul meu a avut. E înfiorător”

Moldoveanu Camelia 22.08.2021, 13:14

Nadia Comăneci a făcut dezvăluiri dramatice. Prin ce probleme grave a trecut aceasta și de ce boală a suferit soțul ei, Bart Conner. Sacrificiile pe care le fac sportivii care își doresc să concureze la cele mai mari competiții.

Câtă durere stă în spatele unei medalii

Marea campioană Nadia Comăneci este prima sportivă din lume care primit un 10 la Jocurile Olimpice. Au trecut de atunci 45 de ani, însă gimnasta nu a putut uita nici acum durerile cumplite pe care le simțea în timpul competițiilor și a antrenamentelor.

În interviul oferit pentru „La Gazzetta dello Sport”, Nadia a comentat performanța Vanessei Ferrari. Italianca a obținut argintul la sol chiar înainte de a împlini 31 de ani, în noiembrie. Pentru Italia, medalia aceasta este o premieră și un subiect amplu dezbătut.

Ferrari a suferit mai multe accidentări de-a lungul carierei sale, iar în 2017 s-a confruntat chiar și tendonul lui Ahile rupt. Nadia Comăneci a făcut o paralelă între ea și italiancă și a spus că: „ este o scorpioancă, precum sunt eu!”. În același timp, marea gimnastă a povestit cât de multă durere stă în spatele unei medalii.

Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia.

Soțul Nadiei Comăneci, Bart, a suferi de aceeași boală pe care o are și Biles

Simone Biles a reprezentat SUA la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceasta este cea mai bună gimnastă din ultimul deceniu, însă a fost nevoită să se retragă. Sportiva a declarat că suferă de anumite probleme de natură mentală și are nevoie să stea departe de competiții, pentru o perioadă de timp. Gestul ei a fost criticat aspru, dar au existat și multe personalități care au sprijinit-o.

Este vorba despre twisties, o problemă cu care se confruntă destul de mulți sportivi. Mai exact, se manifestă prin pierderea reperelor în aer. Nadia Comăneci a povestit că soțul eu, Bart, a avut această afecțiune și că este îngrozitoare.

Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA – n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu «comunică». Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”, a mărturisit fosta sportivă pentru aceeași publicație.

Nadia a încheiat interviul promițând că gimnastele din România o să strălucească în următoarea competiție: „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”.

Urmăriți Playsport.ro și pe