Dramă în baschet. Un jucător important a murit la 32 de ani, după un accident vascular cerebral

Catinca Giosanu 06.12.2021, 21:13
Dramă în baschet. Un jucător important a murit la 32 de ani, după un accident vascular cerebral

Stevan Jelovac s-a stins din viață, duminică, după ce, la 14 noiembrie, a suferit un accident vascular cerebral, a anunţat clubul său, AEK Atena. Pivotul sârb avea 32 de ani. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, însă sportivul a cedat după trei săptămâni de spitalizare.

A murit baschetbalistul sârb Stevan Jelovac

Stevan Jelovac a făcut accident vascular cerebral la doar 32 de ani. El fusese internat la terapie intensivă timp de trei săptămâni, după ce trecut prin cumplita suferință la un antrenament.

Pe 14 noiembrie, sârbul s-a prăbuşit în mijlocul unei şedinţe de pregătire şi a fost dus imediat la unitatea spitalicească. Pivotul era legitimat la AEK Atena, unde a ajuns chiar în acest sezon.

Copilul nostru zâmbitor a dispărut… Este o tragedie… Luptătorul nostru, fratele nostru, Stevan, a devenit un înger. A zburat spre cer…”, au transmis cei de la AEK Atena, informează lequipe.fr.

El a mai evoluat, printre altele, la Zaragoza (2014-2017), Bamberg (2018) şi Gaziantep (2019-2020).

Baschetbalistul fusese convocat de 9 ori în reprezentativa sârbă, în timpul preliminariilor Campionatul Mondial din 2019. El contribuit la calificarea Serbiei, echipă care a ocupat locul al cincilea în faza finală.

Andreea Prisăcariu, reacție incredibilă la auzul veștii

Jucătoarea română de tenis Andreea Prisăcariu a fost profund afectată de moartea lui Stevan Jelovac. Sportiva în vârstă de doar 21 de ani a aflat și ea despre decesul baschetbalistului sârb și a postat un mesaj pe una dintre cele mai utilizate rețele de socializare.

Odihnește-te în pace, ai părăsit această lume prea devreme.”, a fost reacția româncei pe Twitter.

Stevan Jelovac a fost printre altele, cel mai bun marcator în FIBA Europe Cup, în 2018. În 2012, a fost ales în echipa ideală a primei ligi din Turcia.

Urmăriți Playsport.ro și pe