Drama lui Igor Kyryukhantsev. Starul lui Șahtior nu își găsește tatăl, dispărut de câteva zile

Moldoveanu Camelia / 09.04.2022, 13:38
Drama lui Igor Kyryukhantsev. Starul lui Șahtior nu își găsește tatăl, dispărut de câteva zile

Igor Kyryukhantsev (26 de ani) își caută disperat tatăl și cere ajutorul conaționalilor săi. Fundașul ucrainean legitimat la Șahtior Donețk a postat pe Instagram chiar și adresa părintelui său, în speranța că cineva l-a văzut recent.

Igor Kyryukhantsev trece prin momente cumplite. Fotbalistul este disperat

Igor Kyryukhantsev a crescut la academia celor de la Șahtior Donețk, iar din 2o13 și-a început cariera de senior la aceeași echipă. Ulterior, el a fost împrumutat la Mariupol și Oleksandriya. Ultimul împrumut a avut loc la începutul sezonului 2021-2022, însă în decembrie 2022 a revenit la Șahtior.

Fundașul dreapta a postat pe Instagram o fotografie cu tatăl lui, Oleg Vladimirovich Kiryukhantsev, și localizarea adresei acestuia. Bărbatul se află în localitatea Mirnoye, regiunea Donețk, și nu a mai luat legătura cu fiul său de câteva zile. Igor Kyryukhantsev speră ca cineva să-i fi văzut tatăl recent și să-i dea de veste.

Din nefericire, veștile nu sunt bune din Ucraina. Donbas (regiunile Doneţk şi Lugansk) se află sub controlul armatei Rusiei. Informația a fost oferită de Înaltului comandament al armatei ucrainene.

Mesaj disperat pe Instagram
Mesaj disperat pe Instagram

Două rachete au lovit baza sportivă a lui Șahtior Donețk! Războiul din Ucraina distruge tot

Baza sportivă a celor Șahtior Donețk a simțit recent violența războiului din Ucraina, după ce două rachete ale rușilor au provocat mai multe pagube materiale clubului patronat de Rinat Akhmetov.

Conform paginii de Twitter a celor de la Șahtior, una dintre rachete a lovit un teren de antrenament, iar cealaltă a distrus un depozit de echipamente. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma bombardamentului.
Potrivit sursei menționate, la fața locului au ajuns și mai mulți experți geniști care s-au asigurat că drumul către Complexul Svyatoshyn este sigur și nu mai există riscul unei alte explozii.
Pe pagina de Twitter a lui Șahtior au fost publicate mai multe fotografii și videoclipuri cu daunele provocate de rachete.

Mircea Lucescu, dezvăluiri din Ucraina

Antrenorul Mircea Lucescu este de părere că sportul care l-a consacrat poate reprezenta ”puntea” între conflictul dintre Rusia și Ucraina și normalitatea în care trăiau ucraineni până la izbucnirea războiului.

Fotbalul nu trebuie să se oprească în vreme de război, deși campionatul este întrerupt și până la play-off-ul pentru Cupa Mondială mai sunt două luni. În orașele asediate de ruși sunt oameni care mor ori suferă pentru că nu mai au nimic: muncă, mâncare, încălzire și electricitate.

Fotbalul poate fi pentru ei puntea între iadul pe care îl trăiesc și revenirea la normalitate care sperăm că se va întâmpla cât mai curând.”, a declarat antrenorul Mircea Lucescu, conform Corriere dello Sport.