Drama neștiută din viața lui Ion Țiriac. Momentul care i-a schimbat destinul, la doar 10 ani

Simion Andrei / 07.10.2021, 12:04

Drama neștiută din viața lui Ion Țiriac, fost mare tenismen și actual lider în clasamentul celor mai bogați români. Deși acum duce o viață de invidiat, Ion Țiriac a trecut prin momente foarte dificile în copilărie. La vârsta de doar 10 ani, Ion Țiriac s-a văzut nevoit să devină stâlpul de sprijin al familiei.

Ion Țiriac, nevoit să devină stâlpul familiei de la vârsta de 10 ani. Drama neștiută din viața fostului tenismen

Drama neștiută din viața lui Ion Țiriac a avut loc acum mai bine de 70 de ani. Mai exact, în anul 1950, când Ion Țiriac a rămas fără tată la vârsta de doar 10 ani.
Ioan Țiriac, care era capul familiei, a pierdut lupta cu viața la doar 49 de ani din cauza unor complicații apărute după o intervenție medicală.
Acel moment a fost poate cel mai greu din viața lui Ion Țiriac, care la vârsta de doar 10 ani s-a văzut nevoit să aibă grijă de mama sa, Ecaterina, dar și de sora sa mai mică, Rodica.
Erau o familie de oameni simpli, din Brașov, iar Ion Țiriac a trebuit să muncească din greu pentru a găsi calea către succesul pe care l-a dobândit ulterior. Încă de mic copil, Ion Țiriac și-a găsit sprijinul în sport:

Sportul m-a învățat să-mi înving propriile-mi frici, slăbiciuni, temeri când, acasă întors, nu l-am mai găsit pe tata”, își amintea Ion Țiriac într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani.

Când avea 25 de ani, Ion Țiriac și-a pierdut și mama

La 15 ani distanță de la moartea tatălui, Ion Țiriac și-a pierdut și mama, pe Ecaterina, care avea 56 de ani. Din fericire, aceasta a apucat să-și vadă băiatul campion național la tenis înainte să-și dea ultima suflare.
Ecaterina Țiriac a fost extrem de atașată de fiul ei, pe care îl aștepta cu nerăbdare mereu să se întoarcă acasă, la Brașov:

Sătea sprijinită de pervaz și privea ore întregi în susul străzii, sperând că vine fiul ei. Era emoționant. Dar ne obișnuiserăm deja s-o vedem tot timpul acolo. Din când în când, așteptarea dădea roade. Ion Țiriac venea și o vizita. Bătrâna era extrem de fericită”, își aminteau prietenii lui Ion Țiriac din Brașov, potrivit Libertatea.

Părinții lui Ion Țiriac au fost îngropați inițial în locuri diferite, însă ulterior, omul de afaceri s-a ocupat personal pentru ca aceștia să își găsească somnul etern împreună.
Ion Țiriac a cumpărat un cavou într-un cimitir din centrul Brașovului, unde și-a înmormântat părinții împreună. Miliardarul este văzut anual, cel mai des în preajma sărbătorilor, în timp ce vine la mormântul familiei pentru a avea câteva momente de liniște.

Cum i-a „umilit” Ion Țiriac pe Cristiano Ronaldo și Lionel Messi la un loc. Capitolul unde românul este lider absolut.

Tags: