Dramă pentru Novak Djokovic la început de săptămână. Inevitabilul s-a produs pentru jucătorul din Serbia

Octavian Vasilescu / 13.06.2022, 09:06
Dramă pentru Novak Djokovic la început de săptămână. Inevitabilul s-a produs pentru jucătorul din Serbia

Clasamentul ATP se schimbă total astăzi. Novak Djokovic (35 de ani) ajunge pe locul 3, iar rusul Daniil Medvedev (26 de ani) se întoarce în fotoliul de lider mondial.

Acum se scad punctele pe care jucătorii nu au reușit să le apere la Roland Garros 2022. Novak Djokovic coboară în clasamentul ATP după ce a pierdut 2000 de puncte la French Open. Sârbul a fost eliminat în acest an în optimile French Open. Rafael Nadal l-a învins pe Djokovic, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4), într-un meci superb.

Djokovic cade pe locul 3 ATP

Medvedev profită și revine pe locul 1 în clasamentul ATP. Pe locul 2 urcă neamțul Alexander Zverev (25 de ani). Djokovic va ocupa locul 3 începând cu această săptămână, iar Rafael Nadal (36 de ani) urcă o poziție, până pe locul 4.

Între Djokovic și Nadal va fi de acum o diferență foarte mică, de 145 de puncte ATP.

Finalist la Roland Garros 2022, norvegianul Casper Ruud (23 de ani) ajunge pe locul 5 ATP. Este cea mai bună clasare din cariera sa. Rafael Nadal l-a învins pe Casper Ruud în ultimul act de la Paris, scor 6-3, 6-3, 6-0. Pentru jucătorul din Spania a fost al 14-lea trofeu cucerit la French Open de-a lungul carierei.

Roger Federer vrea să revină pe teren

Legendarul Roger Federer (40 de ani) nu a mai jucat de la Wimbledon 2021, dar vrea să se întoarcă pe teren.

Federer a suferit trei operații chirurgicale la același genunchi, iar în urmă cu câteva luni nu putea alerga. Recuperarea decurge excelent, iar elvețianul vrea să joace din nou.

Roger Federer a anunțat că obiectivul său este să revină pe teren la Laver Cup (23-25 septembrie), dar și să participe la Basel, turneu care are loc în perioada 24 – 30 octombrie. Acest lucru înseamnă că Roger Federer nu o să fie prezent la Wimbledon, dar nici la US Open.

Obiectivul meu este să mă întorc să joc cu ocazia Laver Cup și a turneului de la Basel.

Am știut de la început că va fi un drum lung, că recuperarea va fi lentă, dar nu pot decât să am răbdare. Sunt foarte activ: Merg la sală de cinci sau șase ori pe săptămână, chiar dacă joc foarte puțin tenis, mai ales cu copiii mei.

Voi reveni cu siguranță, nu știu cum și unde, dar mă voi întoarce. Sunt curios să înțeleg ce se va întâmpla, dar sunt încrezător. Următoarele trei sau patru luni vor fi fundamentale pentru a-mi defini viitorul”, a declarat Roger Federer, potrivit SRF Sport.