Drama prin care trece fostul star de la FC Barcelona și Arsenal: “Îmi lipsește 45% din capacitatea cardiacă”

Iosif Pintilie 08.05.2023, 09:14
Drama prin care trece fostul star de la FC Barcelona și Arsenal: “Îmi lipsește 45% din capacitatea cardiacă”

Marc Overmars (50 de ani), fost fotbalist olandez, trăiește o adevărată dramă. Acesta a făcut un atac cerebral în luna decembrie a anului trecut. La câteva luni distanță, a acceptat să vorbească într-un interviu despre situația lui.

Marc Overmars și problemele sale de sănătate

Overmars spune că în urma acelui eveniment, inima să și-a pierdut aproape jumătate din capacitate. Directorul de la Royal Antwerp spune că nu se menajează ai că preferă să moară, decât să nu mai aibe activitate.

„Trebuie să trag mult aer în piept înainte de a vorbi și, pentru a rămâne concentrat, trebuie să consum multă energie. Inima mea nu bate în proporție de 45%.

Oamenilor nu ar trebui să le pară rău că am ajuns în această situație. Sunt fericit numai când fac ceea ce îmi place, adică să activez în fotbal.

Dacă trebuie să particip la vreo întâlnire importantă, mă concentrez asupra ei. Mă pot recupera a doua zi. Aș prefera să mor decât să nu activez deloc”, a declarat Marc Overmars, potrivit cotidianului spaniol Mundo Deportivo.

Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax, Arsenal, FC Barcelona și SV Epe sunt echipele din cariera lui Overmars.

Scandalul Ajax să fi declanșat totul?

Înainte să fie numit director sportiv la Antwerp, Overmars a fost timp de aproape un deceniu director la Ajax.

El a părăsit postul după ce a fost acuzat că trimitea „mesaje nepotrivite” colegilor de muncă. În acea perioadă, fostul fotbalist și-a recunoscut greșelile, spunând că este foarte afectat de cele întâmplate.

Este posibil ca tensiunea din acel moment să fi fost unul dintre factorii declanșatori ai atacului cerebral.

„Îmi este rușine. Săptămâna trecută, am fost confruntat cu mai multe reacții asupra comportamentului meu și a modului cum a fost resimțit de alte persoane. Din păcate, nu am realizat că am depășit limitele, ceea ce a devenit evident în ultimele zile. Mă apăsa o presiune enormă”, spunea Overmars atunci.

Urmăriți Playsport.ro și pe