EXCLUSIV. Drama prin care trece Irina Deleanu. Primele declarații ale fostei campioane. De ce boală suferea mama sa

Autor: Păsat Ana Maria / 23.09.2021, 13:11
EXCLUSIV. Drama prin care trece Irina Deleanu. Primele declarații ale fostei campioane. De ce boală suferea mama sa

Mama Irinei Deleanu s-a stins la un azil privat. ”Avea diabet, suferise și o fractură de șold, iar starea sa se degradase”

Fosta campioană de gimnastică ritmică, Irina Deleanu, trece prin momente grele. După ce în urmă cu doi ani și-a pierdut și tatăl, mama aesteia s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani.

Femeia se afla la un azil privat din capitală, unde era îngrijită, după ce suferise o fractură de șold.

”Avea diabet de 41 de ani, starea sa s-a tot degradat. Nu au mai vrut să o țină în spital că se gândeau că moare acolo. Era imobilizată la pat după ce a căzut și a suferit o fractură de șold. Necesita îngrijire 24 de ore din 24 și pentru diabet. Am vorbit și am dus-o la un azil privat, la Sf. Paraschieva. Nu mai mânca de două săptămâni. Mama nu prea a ținut regim. Chiar e un record, așa mi-a spus și doctorița ei, că a rezistat 41 de ani, fără să țină un regim strict”, a declarat Irina Deleanu pentru playsport.ro

Când va fi înmormântată

Irina Deleanu ne-a mai spus că mama sa va fi înmormîntată în cursul zilei de mâine. ”Înmormântarea va avea loc la cimitirul de pe Metalurgiei”, a adăugat aceasta. Fosta campioană se aștepta la ce e mai rău, medicii informând-o că  mama sa nu mai avea mult de trăit. 

Principala grijă a Irinei, fiica sa, Antonia, care suferă de diabet

Fosta campionă este preocupată, în prezent, de fiica sa, Antonia, în vârstă de 12 ani, care se pare că a moștenit de mică afecțiunea bunicii. Irina a fost cu Antonia la docori renumiți de diabet, dar momentan fiica sa este dependentă de insulină și ține un regim alimentar extrem de strict.

”Domnul Țiriac, cu care am o relație bazată pe respect, m-a ajutat de-a lungul anilor. Și mai ales cu fiica mea, Antonia, care are diabet, descoperit în urmă cu trei ani și face insulină de patru ori pe zi. M-a ajutat mult cu tratamente în străinătate. A încercat și la Houston, și la Geneva și la renumitul Institut de diabet din Stuttgart să se găsească o soluție pentru a nu mai face insulină, dar răspunsul a fost același. Diagnosticul este confirmat, și nu există alte tratamente. Tot ce mănâncă e cântărit, glicemia mereu măsurată. Sportul o ajută, dar nu poate face de performanță. Efortul mare îi dăunează”, a mărturisit Irina Deleanu pentru playsport.ro.

Mama sa a dus-o în sala de gimnastică

Irina Deleanu a ajuns în sala de gimnastică fatorită mamei sale, tocmai pentru că s-a născut în aeeași zi cu Nadia Comăneci, mai precis pe 12 noiembrie.

”Născută fiind în aceeaș zi cu Nadia, bunica mea și părinții și-au spus că poate e momentul să încep gimnastica. Am ajuns însă la gimnastică ritmică, unde, în urma unei selecții, s-a constatat ca aveam trăsături și calități pentru gimnastica ritmică. Așa că am rămas acolo, am fost fascinată de toate obiecele pe care le-am găsit, panglică, cerc, coardă, minge, măciuci. Pentru mine, gimnastica ritmică a însemnat viața, un mod de exprimare, ramura sportivă în care am simțit că trăiesc”, ne povestea Irina. 

 

A ajuns la medic pentru că… stătea foarte mult în cap

Tot din vremea copilăriei sale, Irina povestește că era un copil neastâmpărat.

Copil fiind, stăteam foarte mult în cap. Ai mei au crezut că am ceva defect și m-au dus la doctor. Medicul le-a spus că nu am nimic, că trebuie să mă ducă la sport. E important să faci sport. Personal, i-aș felicita pe toț copiii care vin să facă mișcare. Totul începe în joacă, cu o mișcare pe care îți place să o faci, te simți bine jucându-te cu mingea sau cățărându-te în copaci. În gimnastica ritmică, noi sfătuim fetițele să iubească toate obiectele, ca și cum ar fi păpușile lor cu care se joacă. Performanța presupune însă alte rigori. Suntem o mână de oameni care ne ocupăm de sportul românesc, fiecare pe ramura lor ș căutăm să le oferim copiiilor tot ce le trebuie, e important ca aceștia să facă sport, pentru a avea o viață organizată, pentru a fi sănătoși și a se dezvolta armonios”, a încheiat aceasta.