Drama provocată de Simona Halep unei „legende”: „Pe mine nu mă interesează asta. Dacă vrei, ți-l dau ție”

Giosanu Catinca 10.08.2022, 16:34
Drama provocată de Simona Halep unei „legende”: „Pe mine nu mă interesează asta. Dacă vrei, ți-l dau ție”

Serena Williams a făcut un anunţ care i-a întristat pe fani. Fosta elevă a lui Patrick Mouratoglou a hotărât să-și încheie cariera. Ce va face jucătoarea din Statele Unite după ce se va retrage din tenis.

Marion Bartoli, dezvăluire interesantă din trecutul Serenei Williams

Serena Williams ia în considerare să se retragă din sportul de performanță. Americanca lipsit din circuitul mondial vreme de un an, dar a revenit în iunie. Deținătoarea a 23 de titluri de Grand Slam a participat la mai multe turnee de atunci, dar nu a câștigat prea multe meciuri. Și pentru că nu a obținut rezultatele aștetate, ea s-a gândit să renunțe.

Fanii cred că a afectat-o și faptul că antrenorul francez Patrick Mouratoglou a început să lucreze cu Simona Halep. Cele două jucătoare duc un ”război” în tăcere. Ele nu s-au agreat niciodată.

”A lăsat trofeul acolo”

Marion Bartoli a povestit un episod consumat în urmă cu trei ani, care a marcat-o profund. Întâmplarea s-a petrecut după finala Wimbledon 2019.

Jucătoarea din Constanța s-a impus cu 6-2, 6-2 în ultimul act. Americanca nu a putut suporta umilința suferită. După ce a ajuns la vestiare, ea a făcut un gest care s-a viralizat.

Se întâmpla în 2019, când a pierdut finala în fața Simonei. În vestiar, după meci, ea mi-a spus: „Nu vreau să iau trofeul de finalistă, mi-e dor de trofeul campioanei, dacă vrei, ți-l dau ție (râde)”. Ne-am distrat copios, însă cel mai trist lucru e că nu a glumit, chiar a lăsat trofeul acolo.

Doamna responsabilă cu organizarea turneului de la Wimbledon era palidă când a văzut asta. Sunt jucătoare care și-ar ucide tatăl și mama ca să vadă acel trofeu, iar Serena l-a lăsat acolo ca pe o tavă oarecare, în care pui prăjituri și aperitiv.”, a rememorat Marion Bartoli, potrivit celor de la welovetennis.fr.

”Nu mi-am dorit niciodată să aleg între tenis și familie”

Marea campioană din SUA a vorbit despre ceea ce va face după ce va spune adio sportului alb.

Credeți-mă, nu mi-am dorit niciodată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect. Dacă aș fi fost bărbat, nu aș scrie asta pentru că aș fi jucat și câștigat meciuri în timp ce soția mea făcea munca fizică de a ne extinde familia. Poate că aș fi fost mai mult un fel de ‘Tom Brady’ dacă aș fi avut ocazia.

Nu mă înțelegeți greșit: îmi place să fiu femeie și mi-a plăcut fiecare secundă cât am fost însărcinată cu Olympia. Eram una dintre acele femei enervante care adora să fie însărcinate și lucrau până în ziua în care a trebuit să mă prezint la spital, deși lucrurile s-au complicat foarte mult pe de altă parte.

Și aproape că am făcut imposibilul: mulți oameni nu își dau seama că eram însărcinată în două luni când am câștigat Australian Open în 2017. Dar împlinesc 41 de ani luna aceasta și trebuie să dau ceva. Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul ‘retragere’. Nu mi se pare un cuvânt modern.

M-am gândit la asta ca la o tranziție, dar vreau să fiu atentă la modul în care folosesc acest cuvânt, care înseamnă ceva foarte specific și important pentru o comunitate de oameni. Poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluție.

Acum câțiva ani am înființat în liniște Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie.”, a declarat Serena Williams, pentru revista Vogue.