Drama româncei Simona Halep nu e singulară în tenisul mondial. Alte cazuri de dopaj descoperite de forurile internaționale

Olteanu Ștefan 09.12.2022, 15:57
Drama româncei Simona Halep nu e singulară în tenisul mondial. Alte cazuri de dopaj descoperite de forurile internaționale

Simona Halep se află de săptămâni bune în mijlocul unui scandal de dopaj, însă drama româncei nu este singulară în tenisul mondial. În ultimele luni, alți doi sportivi de top au fost depistați pozitiv la testele anti-doping.

Un nou scandal de dopaj în tenisul mondial: „E cel mai mare șoc pentru mine!”. A pățit la fel ca Simona Halep

Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA, însă scandalul de dopaj în care este implicată românca nu este singular în tenisul mondial.

Simona Halep a picat testul anti-doping la US Open, imediat după meciul pierdut în compania Dariei Snigur, pe 29 august. Ulterior, sportiva a dezvăluit totul abia în luna octombrie, când a transmis și că este suspendată provizoriu.

În luna noiembrie, Fernando Verdasco, fost număr 7 ATP și în prezent locul 125 la nivel mondial, și-a primit pedeapsa din partea autorităților, după ce în februarie a fost și el depistat pozitiv la un control anti-doping.

În vârstă de 39 de ani, Verdasco s-a ales cu o suspendare de doar două luni, pentru că a consumat metilfenidat. Suspendarea sa a fost una redusă, deoarece avea o scutire pentru a consuma substanța respectivă, însă a uitat să o prelungească.

Un star al Poloniei, depistat pozitiv

Și mai șocant este cazul lui Kamil Majchrzak. În vârstă de 26 de ani, polonezul ocupă locul 77 ATP în prezent și se află în plină ascensiune. Însă, în urmă cu mai puțin de 24 de ore și-a șocat fanii pe rețelele de socializare. A picat un test anti-doping și susține nu are habar cum substanța interzisă a ajuns în corpul său, ceea ce ne duce rapid cu gândul la Simona Halep.

„Am vești incredibil de triste și foarte greu de împărtășit. Am fost testat pozitiv la un control anti-doping, în lunile octombrie și noiembrie ale anului 2022.

În primul rând, nu am luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă. În acest moment, nu am idee ce s-a întâmplat. E cel mai mare șoc pentru mine. Am început cea mai dificilă luptă a vieții mele, bătălia de a-mi demonstra nevinovăția pentru a mă putea întoarce în sportul pe care îl iubesc”, a scris Kamil Majchrzak, pe pagina sa de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamil Majchrzak (@kamilmajchrzakk)

Declarație similară cu a Simonei Halep

Postarea lui Kamil Majchrzak a strâns rapid peste 1.000 de aprecieri și zeci de comentarii. Printre susțintării săi s-au regăsit și câteva nume importante din lumea sportului polonez.

„Fii tare, Kamil!”, i-a transmis Magdalena Frech (24 de ani), de asemenea jucătoare de tenis din Polonia, actualmente număr 118 WTA.

Majchrzak este component al naționalei poloneze de Cupa Davis, iar vestea că a fost depistat pozitiv reprezintă un șoc pentru întreaga țară.

Interesantă este similaritatea dintre declarațiile făcute de Kamil Majchrzak și Simona Halep.

Pe 21 octombrie, când dezvăluia că a fost prinsă dopată, Simona Halep scria, printre altele, pe Instagram:

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele”, sau „Este cel mai mare șoc al vieții mele”.

De asemenea, Kamil Majchrzak a apelat la o exprimare similară:

„E cel mai mare șoc pentru mine” și „Am început cea mai dificilă luptă a vieții mele”.

Rămâne de văzut care va fi soarta celor doi performeri. Simona Halep urmează să fie judecată, cel mai probabil la începutul lui 2023, de tribunalul Sports Resolutions, din Londra.

Kamil Majchrzak este al doilea cel mai valoros jucător de tenis din Polonia, după Hubert Hurkacz (25 de ani – 10 ATP).

Urmăriți Playsport.ro și pe