Duckadam, ciocan peste visul lui Becali de a vinde pe milioane: „Nu există jucător în România pentru top 5 campionate”

Bogdan Solomon 21.03.2023, 19:19
Duckadam, ciocan peste visul lui Becali de a vinde pe milioane: „Nu există jucător în România pentru top 5 campionate”

Dincolo de cucerirea titlului după șapte ani de „secetă” și, implicit, detronarea rivalilor de la CFR Cluj, care și-au trecut în palmares mult râvnitul trofeu de cinci ori consecutiv, Gigi Becali mai are o dorință arzătoare: să obțină sume astronomice în schimbul celor mai talentați jucători ai săi. Helmut Duckadam îi transmite, însă, un mesaj cât se poate de ferm: să-și pună pofta-n cui.

Duckadam spulberă visul lui Gigi Becali de a vinde pe milioane

Invitat în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii Playsport Live, „eroul de la Sevilla” s-a arătat extrem de sceptic în privința șanselor ca „perlele” roș-albaștrilor să ajungă în campionate puternice ale lumii. Nici măcar Octavian Popescu, despre care patronul spunea la un moment dat că îl va vinde pe 50 de milioane de euro.

De altfel, verdictul nu-i vizează doar pe jucătorii vicecampioanei, ci se extinde la nivelul întregii Superligi. Motivul? Fotbalistul român are prostul obicei de a se mulțumi cu puțin, în loc să învețe de la cele mai mari staruri ale planetei, Messi și Ronaldo, care luptă în continuare pentru trofee și recorduri, chiar dacă au câștigat tot ce se putea câștiga.

„Tuturor jucătorilor tineri li se urcă la cap. Te înnebunesc și banii, poți să-ți permiți o mașină scumpă, altă viață… De aceea spun că trebuie să urmeze exemplele lui Ronaldo sau Messi, care au miliarde de dolari, dar își doresc întotdeauna să câștige un alt trofeu sau un alt Balon de Aur. Noi ne mulțumim cu puțin. Trebuie să ia exemplul și jucătorii tineri: modestie, muncă și seriozitate. Acestea contează foarte mult.

Olaru cred că are altă problemă, nu rezistă presiunii. În momentul în care greșești flagrant după minutul 90 și iei cartonaș când toată lumea ți-a spus să ai grijă și ieși de pe teren plângând, înseamnă că psihic nu stai bine. La ultimul meci a spus că nu s-a simțit prea bine, că a fost puțin răcit, dar apoi, la antrenamentul echipei naționale, nu mai era răcit.

Mi-a plăcut foarte mult când a venit la FCSB, dar de atunci parcă randamentul lui a scăzut. Greșește foarte mult și nu-i mai iese jocul. Cred că are o problemă psihică. Nu l-aș vedea jucând în campionatul Scoției. Nu văd niciun jucător de la FCSB într-un campionat puternic. Nici în România nu văd un jucător care să poată să meargă la o echipă de mijlocul clasamentului din campionatele mari. Nu există jucători pentru top 5 campionate. Nu avem jucători care să facă diferența, campionatul României e slab”, ne-a declarat Helmut Duckadam.

Urmăriți Playsport.ro și pe