Duckadam, ferm după Farul – FCSB: ”A fost penalty! Ronaldo și Messi făceau la fel”. Exclusiv

George Drafta 19.09.2023, 19:48
Duckadam, ferm după Farul – FCSB: ”A fost penalty! Ronaldo și Messi făceau la fel”. Exclusiv

Eroul de la Sevilla s-a exprimat la rândul său cu privire la faza controversată care a generat un scandal imens după meciul dintre Farul şi FCSB.

Colţescu a dictat penalty la duelul dintre Băluţă şi Şut. Iar oficialii campioanei au acuzat felul în care echipa lor a fost penalizată. Constănţenii au avut de partea lor şi susţinerea foştilor arbitri internaţionali. Care la unison au fost de acord că decizia centralului a fost una greşită.

Analizând faza, Helmuth Duckadam se poziţionează diferit faţă de marea masă a oamenilor de fotbal. Care s-au pronunţat în acest caz.

Acoperire regulamentară

Fostul preşedinte de imagine al celor de la FCSB a dat verdictul cu privire la momentul mult discutat al serii de duminică.

”A fost o fază în care a fost contact, dar nu a fost intensite. Dacă a fost contact nu trebuie să ai intensitate. A fost intenmsitate la CFR și nu a fost penalty. Dincolo nu a fost așa de clar, dar contact a fost. Părerea este că arbitrul este acoperit de regulament.

Contactul a fost clar, s-a văzut. Ion Crăciunescu, Adrian Porumboiu au spus că nu a fost penalty, dar au recunoscut că a fost contact. Dacă nu se dădea, săreau cei de la FCSB și protestau. Toți fac așa. De la Ronaldo până la Messi, amplifică acea cădere”, au fost cuvintele fostului mare portar, în exclusivitate în emisiunea PlaySport Live. 

Colţescu a fost mitraliat din toate părţile după decizia luată în minutul 55 al derby-ului de la Ovidiu, Credit line: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Toată lumea e nemulţumită de arbitraj

Partida de la Ovidiu nu a fost singura a etapei a 9-a care a generat comentarii în urma prestaţiei cavalerilor fluierului. S-a întâmplat şi la Cluj, în meciul care a încheiat runda. Petrolul a solicitat două lovituri de la 11m în Gruia, dar Istvan Kovacs nu a sancţionat fosta campioană a României.

Motiv ca spiritele să se inflameze, iar criticile să curgă la adresa celui mai bine cotat arbitru al ţării.

„Faza a fost foarte clară la al doilea penalty. Dacă te uiți la VAR vezi cum pune gheața pe glezna adversarului. Din păcate se greșește grav în campionatul României, dar și în afară. Cei de la VAR sunt timorați să-i spună ceva. În momentul în care VAR intervine peste tine, tu, ca arbitru, pierzi niște puncte de la notare. E diferența între omul istavan Kovacs și arbitrul Istvan Kovacs”, a fost analiza lui Helmuth Duckadam, în exclusivitate la PlaySport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe