După scandalul monstru de la Australian Open, Novak Djokovic este din nou în centrul atenției întregii lumi. Ce se întâmplă la Wimbledon

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.07.2022, 22:06
După scandalul monstru de la Australian Open, Novak Djokovic este din nou în centrul atenției întregii lumi. Ce se întâmplă la Wimbledon

Novak Djokovic face ce face și ajunge mereu în centrul unor controverse uriașe. După ce în ianuarie s-a transformat în „persona non-grata” la Australian Open pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid-19 și a și fost descalificat pentru acest lucru, acum, pe finalul turneului de la Wimbledon, sârbul în vârstă de 35 de ani a stârnit din nou rumoare în lumea sportului în urma unui gest pe care l-a făcut în pauza unui meci.

Novak Djokovic a consumat un aliment „dubios” în timpul meciului din sfeturi cu Jannik Sinner

Concret, în meciul din sferturile de finală contra italianului Jannik Sinner, Novak Djokovic a consumat un aliment despre care nimeni nu a putut spune până în prezent despre ce este vorba. Sârbul a dus la gură o sticlă asemenea celor în care sunt depozitate lichite în mod normal. Doar că nu a consumat niciun lichid, ci s-a putut observa pe imaginile oferite de camerele de filmat faptul că mesteca ceva. Deci era vorba de fapt despre un aliment solid. Care însă era depozitat într-o sticlă de lichide.

Mai mult, înainte de acest moment, Novak Djokovic a fost surprins în timp ce își întreba un membru al staff-ului dacă aceea era pauza în care trebuia să facă acest lucru. Semn că era ceva stabilit dinainte.

În mod evident, imaginile au făcut rapid valuri. Iar mai multe voci au ridicat chiar problema unei eventuale spețe de dopaj. În plus, Djokovic a și pus gaz pe foc după mesajul l-a transmis cu ocazia unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Londra.

Sârbul a spus că nu poate spune încă despre ce este vorba exact. Dar a catalogat, oarecum ironic, acea substanță pe care a consumat-o drept „o poțiune magică”.

E o poțiune magică. Atât pot spune. Veți afla mai multe în curând, acum nu pot spune mai multe. Veți afla în curând”, a transmis Nole după meciul din semifinale contra britanicului Cameron Norrie.

Sârbul a scăpat în finală de marele său rival

Djokovic l-a învins pe favoritul publicului cu scorul de 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 și s-a calificat în marea finală de la Wimbledon. El se va duela cu Nick Kyrgios duminică, după ce australianul a beneficiat de abandonul lui Rafael Nadal. Spaniolul a suferit o ruptură musculară în zona abdominală în timpul meciului din sferturi contra lui Taylor Harry Fritz.

Suntem triști să vedem că parcursul tău se termină astfel, Rafael Nadal. Mulțumim pentru un nou an în care ai oferit momente de neuitat”, au anunțat organizatorii turneului de la Wimbledon în cursul zilei de joi.