Durerea cea mai mare a lui Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt: „Nu m-a vrut nimeni în perioada asta”

Robert Zanfir / 21.09.2022, 21:02
Durerea cea mai mare a lui Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt: „Nu m-a vrut nimeni în perioada asta”

Marius Măldărășanu (47 de ani) a vorbit despre cea mai grea perioadă a carierei de antrenor. Actualul tehnician al lui FC Hermannstadt și omul momentului în Superliga nu ascunde că a avut momente de cumpănă încă de la început.

Marius Măldărășanu nu este doar singurul antrenor neînvins în actualul sezon din Superliga. Dar este, poate, și singurul tehnician care nu a cunoscut gustul eșecului în Liga 1. Nu a pierdut nicio partidă din cele 7 jucate cu Astra și cele 10 de pe banca lui FC Hermannstadt. Nu întâmplător, fostul mijlocaș al Rapidului este unul dintre cei mai curtați tehnicieni. Spune că a primit ofertă chiar în urmă cu două etape.

Durerea cea mai mare a lui Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt

Totuși, nu toate au fost bune în scurta carieră a lui Marius Măldărășanu. După ce a renunțat la fotbal, în 2010, actualul tehnician a fost nevoit să aștepte o ofertă timp de 6 ani. Crede că totul i s-a întâmplat pentru că nu știe să se promoveze. Cel care i-a întins o mână de ajutor a fost Dani Coman. Nimeni altul decât omul care l-a adus și la Sibiu.

„Mi-a zis cândva doctorul de la Rapid: Măldă, nu sta! Dă din coate! Dar nu pot să bat la uși, cioc, cioc, pune-mă și pe mine! Pentru mine a fost foarte dureros. Din 2010, când m-am lăsat din fotbal, am stat șase ani fără echipă.

Îmi doream, mă pregăteam, urmăream meciuri, dar nu am antrenat. Nu s-a ivit nicio ocazie, nici măcar la Liga 3. Nu am vrut la Liga 4 pentru că nu puteam să cresc. Acolo jucătorii se antrenează doar două zile pe săptămână”, a dezvăluit Marius Măldărășanu pentru Gsp.

Eram coleg cu Dani Coman la licența A și la un moment dat mi-a zis că Astra face echipa a doua, la Liga 3. M-au pus acolo. Îi sunt recunoscător, a avut ochi la mine. Nu știu ce a văzut el atunci. Am făcut o treabă foarte bună, am avut același stil de joc ca acum. E stilul pe care mi l-am dorit mereu, chiar dacă jucam cu niște copii. Apoi s-a ivit posibilitatea de a merge la prima echipă.
Marius Măldărășanu

Hermannstadt, revelația sezonului

Nou – promovata este pe locul 3 în Superliga, după 11 etape jucate. Cu 22 de puncte, Marius Măldărășanu este la doar doi pași în spatele Farului și Rapidului, dar cu un meci mai puțin jucat. În ciuda performanțelor, Măldărășanu rămâne modest. Spune că una dintre marile lui satisfacții profesionale s-a întâplat la Arad.

În ultima partidă din campionat, sibienii au câștigat cu UTA, 2-1, în deplasare. La final, Măldărășanu a fost aplaudat de suporterii gazdelor.

„Cea mai mare mulțumire a mea este când te aplaudă publicul advers. La Arad, am ieșit de pe gazon în aplauzele publicului. E o senzație de nedescris”, a mai spus antrenorul.

  • 8 victorii și 9 egaluri este bilanțul rezultatelor obținute de Marius Măldărășanu în Liga 1, cu Astra Giurgiu și cu Hermannstadt