Durul Edi Iordănescu nu se ferește de vorbe: „Vă spun cu toată responsabilitatea. E catastrofal”

Dragos Stefanescu Brădescu Alexandru 08.09.2021, 17:48
Durul Edi Iordănescu nu se ferește de vorbe: „Vă spun cu toată responsabilitatea. E catastrofal”

Numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a readus optimismul la FCSB. Echipa nu a avut totuși rezultatele scontate. Roș-albaștri au obținut un rezultat de egalitate cu Sepsi și au suferit o înfrângere usturătoare în fața CFR-ului. Însă, Edi Iordănescu nu se ferește de vorbe și face o analiză la sânge a startului slab de sezon a FCSB-ului.

Edi Iordănescu nu se ferește de vorbe

Edi Iordănescu a preluat banca tehnică a FCSB-ului în urmă cu două săptămâni. Cu Iordănescu pe bancă, FCSB-ul a obținut un egal cu Sepsi și a fost învinsă categoric de CFR Cluj. Rezultatele slabe i-au determinat pe conducătorii clubului să facă noi transferuri. Astfel, FCSB-ul i-a adus pe Claudiu Keșeru, Valentin Gheorghe și Constantin Budescu. Pentru roș-albaștri urmează derby-ul cu Dinamo.

Edi Iordănescu a făcut în stilul său caracteristic o radiografie dură a situației dificile în care se află FCSB-ul. Tehnicianul este conștient de provocarea pe care a acceptat-o în momentul în care a preluat echipa, dar este optimist pentru viitor.

Eu nu mă feresc de vorbe – debutul de sezon e unul catastrofal și nu e o exagerare. Ieși din Europa din primul tur cu acel adversar, în campionat după 7 etape ești la 12 puncte de locul 1, e clar că e un început de sezon extrem de nefericit.

Știu că, de principiu, ca să emiți pretenții cu adevărat pentru titlu trebuie să arăți bine, să arăți putere, continuitate, consistență, dar am încredere.

Mi-am asumat, am făcut o analiză complexă. E o provocare pentru mine, acum 3 luni am câștigat un campionat. Cu cât provocarea e mai mare, cu atât ambiția de a reuși e cel puțin la fel de mare”, a declarat Edi Iordănescu la DigiSport.

Edi Iordănescu mai vrea jucători

În ciuda transferurilor reușite până acum de FCSB, Edi Iordănescu mai vrea câțiva jucători noi la echipă. Antrenorul a declarat că are nevoie de jucători care să evolueze în compartimentul median dar și ofensiv. Iordănescu a confirmat și faptul că transferurile lui Sorescu și Ongenda au picat.

Din punctul meu de vedere, Ongenda e caz închis. Sorescu, la fel, nu cred că se pune problema, e o situație mai complexă, deja s-a refuzat oferta făcută de noi. Trebuie să găsim soluții, suntem extrem de reduși ca număr.

Sunt discuții, dar nu e nimic concret. Eu vreau foarte mult să-i recuperăm pe cei cu probleme. Miron e deja recuperat, dar și el, sezonul trecut, a fost un jucător extrem de important. Mă bucur că îl avem înapoi și sper să revină la parametri buni. De la mijloc în sus caut soluții, mijlocași.

Sper că-i va aduce domnul Becali. Sunt cazuri, cum a fost Sorescu sau Ongenda, în care clubul, patronul a făcut eforturi. Au apărut și public ofertele făcute. Nu s-au materializat. Se închide fereastra de transferuri, iar dacă până luni nu putem aduce, vorbim doar de jucători care vor fi liberi. Va fi o provocare și mai mare”, a spus Edi Iordănescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe