Dușmanul lui Dan Petrescu adus la CFR Cluj la câteva zile după instalarea antrenorului principal

Moldoveanu Camelia / 02.09.2021, 12:25

Mutarea incredibilă la CFR Cluj, după demiterea lui Marius Șumudică. Dan Petrescu a fost nevoit să-i strângă mâna dușmanului său. Cei doi au mai colaborat în trecut, însă s-au despărțit cu mare scandal. Noul angajat din Gruia a fost chiar acuzat de blat contra echipei lui Neluțu Varga.

De necrezut! Se întâmplă la CFR Cluj

Dușmanul lui Dan Petrescu, Alin Minteuan, a revenit la CFR Cluj. Mutarea este una șocantă, dat fiind faptul că în urmă cu aproximativ un an cei doi tehnicieni și-au aruncat replici dure și jignitoare. După plecarea cu scandal a lui Marius Șumudică, în Gruia revine alt scandal.

Bine ai revenit în familia CFR, Alin Minteuan! 👏🏼

🆕 Avem încă o veste bună pentru voi, dragi CFR-iști! Alin Minteuan revine la clubul nostru și va fi noul antrenor al echipei secunde, formație care evoluează în Liga a 3-a.

🇱🇻 Suntem bucuroși că un alt fost mare jucător al clubului nostru revine acasă!

Bine ai revenit acasă, Alin! Hai CFR! 🏟”, se arată în comunicatul campioanei postat pe Facebook.

Pe pagina de Facebook a celor de la CFR Cluj a apărut mesajul menționat mai sus și o poză în care Dan Petrescu dădea mâna cu Alin Minteuan. Bineînțeles că prin fotografie oficialii vișinii au vrut să vină în întâmpinarea discuțiilor care urmau să se nască pe marginea acestei decizii controversare.

Dan Petrescu a fost acuzat că nu „joacă” foarte corect

Alin Minteuan a ocupat de mai multe ori banca tehnică de la CFR Cluj. El a fost antrenor secund al mai multor principali din Gruia, „secund” la echipa a doua, a fost și interimar în februarie 2019. Aceasta a jucat fotbal și și-a petrecut și cea mai mare parte din cariera de fotbalist tot în Gruia, de la care s-a retras în 2009.

Înainte ca Alin Minteuan să ajungă antrenor principal la CSM Reșița, în iunie 2020, la începutul aceluiași an pleca de la CFR Cluj cu mare scandal. El a fost extrem de supărat că nu i-au fost plătite sumele restante pe 2019, iar Dan Petrescu l-a înlocuit cu Costin Curelea.

Din moment ce sunt antrenor secund și n-am fost demis, de ce n-am fost informat despre programul de antrenament? Am ajuns să aflu din ziar că au fost chemați jucătorii, cei din staff și că s-au și testat respectivele persoane?”, declara în luna mai Minteuan.

Dan Petrescu n-a întârziat să-i dea replica:

Sunt puţin supărat pe Minteaun, pentru că toată lumea a înţeles criza aceasta şi era doar o întârziere. N-am înţeles decizia lui, mai ales că a jucat atâţia ani la CFR. N-am înţeles nimic. Mi-a promis că e totul OK şi s-a sucit. M-a deranjat puţin”, a fost replica „Bursucului” la scurt timp.

Minteuan, despre Dan Petrescu: „Eu am fost bărbat întotdeauna. El nu e! ”

După ce a auzit că Dan Petrescu este supărat pe el pentru răbufnirea din presă, Alin Minteuan a răbufnit. Noul antrenor de la CFR Cluj 2, echipă care evoluează în Seria 10 din Liga 3 , îl jignea în urmă cu doar câteva luni pe antrenorul principal de la echipa mare din Gruia.

Păi Dan Petrescu, ca să știi, nu e corect că staff-ul și jucătorii nu și-au luat banii! Asta nu e corect, nu că i-a luat Minteuan! Apoi. Spune că Minteuan e victimă. Eu nu sunt victimă, eu am fost bărbat întotdeauna. El nu e! El e victimă mereu. Uitați-vă și la meciurile noastre. Indiferent dacă pierdem sau câștigăm, Dan Petrescu e o victimă. Se plânge non-stop. Să spunem lucrurile corect, dacă tot vrea corectitudine! Cică îmi oferea doi ani contract…

Păi, cine e el să-mi ofere mie contract? Eu stabilisem cu Marian Copilu lucrurile astea, nu cu Petrescu. Zice că i-a luat locul lui Marian. Lui Marian Copilu nu poate să-i ia nimeni locul! Mai bine nu se băga Petrescu și lăsa lucrurile nerezolvate. Era mai bine pentru toată lumea. Dan Petrescu vine și pleacă de la CFR, dar eu, Minteuan, rămân aici, la Cluj. Și încă o dată, nu sunt victimă, sunt bărbat și am coloană vertebrală! Ceea ce nu e cazul la Dan Petrescu”, contraataca Minteuan în luna mai 2020

Alin Minteuan, acuzat de blat într-un meci cu CFR Cluj 2

Chiar din partea apropiaților grupării din Dej au venit informații potrivit cărora antrenorul a luat legătura cu trei jucători pe care i-a antrenat în trecut la CFR II, relatează GSP. În schimbul unui „joc mai ușor”, Minteuan ar fi oferit contracte la Baia Mare. La această echipă joacă în prezent chiar fiul său, Bogdan Minteuan.

Informațiile sursei menționate mai sus sunt infirmate de către părțile implicate. Cu toate acestea, se pare că cei trei jucători implicați ar fi anunțat Unirea Dej, însă clubul a decis să păstreze tăcerea. Cu toate că inițial s-a pus problema unei denunțări la DNA, s-a ajuns doar la o somare a adversarilor. Un nou blat în fotbalul românesc? Părțile implicate au negat existența unui blat dar confirmă că zvonurile au ajuns și la urechile lor.