E bătaie în Serie A pentru Alexandru Cicâldău. Ce dublă campioană a Italiei se luptă cu Sampdoria

Robert Zanfir 02.04.2022, 17:41
E bătaie în Serie A pentru Alexandru Cicâldău. Ce dublă campioană a Italiei se luptă cu Sampdoria

Alexandru Cicâldău este la un pas de Serie A. Fostul mijlocaș al Universității Craiova este pe lista celor de la Fiorentina, care îl monitorizează dinaintea transferului la Galatasaray.

Alexandru Cicâldău ar putea trage lozul câștigător, după un sezon dezastruos cu Galatasaray. Mijlocașul transferat de echipa din Istanbul în schimbul a 6,5 milioane de euro este dorit în Serie A. Nu doar la Sampdoria, despre care s-a mai scris că l-ar urmări pe internaționalul României! Ci la Fiorentina, unde ar fi urmașul lui Mutu, al lui Ianis Hagi sau al lui Tătărușanu.

Alexandru Cicâldău, pe lista celor de la Fiorentina

Alex Cicâldău a avut un sezon în nota echipei sale de club. A marcat de cinci ori și a pasat decisiv în trei rânduri în cele 34 de partide jucate pentru trupa Cim Bom.

Takvim și Ajansporr notează că românul este urmărit dinaintea transferului în Turcia și că italienii ar fi dispuși să ofere 8 milioane de euro. Potrivit presei de la Istanbul, Galata cere 10 milioane, dar ar fi dispusă să accepte și o negociere a sumei.

Dacă va ajunge la Firenze, Alex Cicâldău va fi coleg cu Louis Munteanu, un alt fost jucător al lui Gică Hagi.

După 30 de etape jucate din Serie A, Fiorentina este pe locul 8 și trage pe locurile de cupe europene. Toscanii sunt la patru pași în spatele celor de la Atalanta, care ocupă locul 6, poziție care asigură prezența în Conference League.

Alexandru Cicâldău, pasă de gol în Galatasaray – FC Barcelona

Alex Cicâldău s-a remarcat în ultimele jocuri, atât la echipa de club, cât și la națională. Mijlocașul a pasat decisiv în meciul cu Barcelona, în eșecul din Europa League al turcilor. Partida a fost foarte tensionată, iar românul a avut un conflict cu Jordi Alba.

Cred că am făcut o primă repriză perfectă, ținând cont și de adversar. Sigur este una dintre cele mai bune echipe din lume la ora actuală. A doua repriză să spun că a fost puțină oboseală, dar cred că această oboseală a fost pentru că ei țineau meci și pasau.”, a spus Alexandru Cicâldău, la Pro TV.

Cicâldău și-a trecut numele pe tabelă și în amicalul naționalei cu Israel. A deschis scorul din pasa lui Dennis Man, dar tricolorii au fost egalați în repriza a doua, după ce au condus la pauză cu 2-0.

Urmăriți Playsport.ro și pe