E cert: România va arăta altfel cu Armenia

Andrei Nourescu / 31.03.2021, 09:33
E cert: România va arăta altfel cu Armenia

Mirel Rădoi are dreptate când spune că România are 20 de milioane de antrenori. Așa și este. Toți ne dăm cu părerea și pare că știm mai bine decât el cum ar trebui făcută echipa. Din fericire, doar el decide. Noi rămânem cu părerile, cu ideile și cu supărările noastre.

Până una alta, Rădoi trebuie să găsească pentru meciul cu Armenia de miercuri seara o variantă care să-i dea lui liniște și încredere.

Îl avansăm puțin pe Stanciu?

Cu toții suntem curioși dacă selecționerul va ține cont de criticile numeroase la adresa lui Ovidiu Popescu, dacă îl va prefera de data asta pe Pușcaș în locul lui Keșeru sau dacă va asculta de vocile care-I tot atrag atenția că Stanciu trebuie să joace mai avansat și nu să se irosească, retras, unde l-am văzut deunăzi.

Până la urmă, părerea lui Rădoi este cea care va conta, iar nouă ne va rămâne să observăm cât de inspirat a fost sau nu selecționerul. Ideea este că ne cam trebuie trei puncte la Erevan și ele nu par chiar așa de ușor de obținut.

Logica arată trist

La prima vedere, Armenia face parte din categoria adversarilor modești, de depășit. Doar că realitatea arată altceva. Armenii tocmai i-au învins zilele trecute pe islandezi. Iar Islanda, știm cu toții (cine poate uita?), este echipa care ne-a luat calificarea la EURO 2021.

Sigur, fotbalul nu funcționează așa, legarea acestor două rezultate nu înseamnă din start, ca la algebră, că Armenia e mai bună decât noi. Ci doar readuce în actualitate mult auzita observație că nu prea mai există echipe mici.

Să sperăm că, la revenirea în alb, după 13 ani, România va arăta bine la Erevan. Nu doar la echipament. Din fericire nu este un meci decisiv, nici dacă pierdem, nici dacă vom câștiga, calificarea nu este jucată. Hai România!