”E foarte bun, supertehnic, dar pare nepotrivit acolo”. Ianis Hagi, sfătuit să plece de la FC Rangers

Alex Matei 10.08.2023, 09:14

Ianis Hagi a primit laude înainte de meciul tur dintre Glasgow Rangers şi Servette Geneva. Antrenorul secund de la Servette, Bojan Dimic, a subliniat tehnica de care dispune fiul lui Gică Hagi şi a transmis că fundaşii elveţieni trebuie să aibă mare grijă la şarjele ofensive ale internaţionalului tricolor.

După ce a fost rezervă nefolosită în prima etapă a Scoţiei, împotriva celor de la Kilmarnock, Ianis Hagi a început de pe bancă şi în jocul de ieri, din turul trei preliminar al Champions League. Michael Beale, antrenorul principal al scoţienilor, l-a aruncat în teren abia pe final. Fiul „Regelui” a prins doar trei minute.

Înainte de partida de aseară, încheiată cu victoria la limită a scoţienilor, scor 2-1, secundul lui Servette, Bojan Dimic, a precizat că a remarcat bunele aptitudini tehnice ale lui Ianis Hagi şi le-a trasat elevilor săi sarcina de a-l supraveghea cu mare atenţie pe acesta. Nu a fost însă cazul, Hagi fiind menţinut pe banca de rezerve.

Este limpede că Hagi e un jucător foarte bun, supertehnic, are un control excelent al mingii. Pare nepotrivit într-o formație scoțiană, dar o poate ajuta mult Rangers”, l-a caracterizat Dimic pe fotbalistul român, potrivit rts.ch.

Concurenţă acerbă pentru Hagi

Michael Beale, tehnicianul celor de la Rangers, s-a arătat încântat de faptul că Ianis Hagi s-a recuperat complet după accidentarea la genunchi care l-a ţinut pe tuşă mai mult de un an de zile. Antrenorul scoţienilor a evidenţiat că acum există o concurenţă acerbă în lot şi jucătorii săi trebuie să fie conştienţi că le va fi din ce în ce mai greu să prindă minute pe teren.

Ianis (n.r. Hagi) și-a revenit complet acum. Am vrut concurență și acum jucătorii noştri trebuie să se lupte cu ea”, a fost mesajul lui Beale pentru Ianis Hagi.

Espanyol s-ar fi interesat de fiul „Regelui”

Presa iberică anunţă că Hagi ar fi intrat în vizorul divizionare secunde Espanyol Barcelona. O mutare a fotbalistului în vârstă de 24 de ani la gruparea catalană depinde însă de ceea ce se va decide în cazul lui Nico Melamed.

Dacă acesta va pleca la Sevilla, atunci oficialii lui Espanyol vor începe negocierile pentru înregimentarea lui Hagi. Altfel, tranzacţia cade încă din faşă.

Urmăriți Playsport.ro și pe