E jale mare la echipa care a fost „satelitul” FCSB. Datorii uriașe înregistrate la jucătorii aflați sub contract

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.01.2023, 20:55
E jale mare la echipa care a fost „satelitul” FCSB. Datorii uriașe înregistrate la jucătorii aflați sub contract

Unirea Constanța, „satelitul” FCSB-ului, echipă aflată în prezent pe ultimul loc în Liga 2, este în pragul colapsului financiar, după ce Gigi Becali a decis să reducă din cheltuielile generate de dezvoltarea tinerilor jucători. Omul care se ocupă de acest club, care a rezultat după fuziunea Farului cu Viitorul Constanța, este Vasile Geambazi, nepotul patronului vicecampioanei României. Iar cei mai mulți dintre jucători sunt împrumutați de la echipa roș-albastră.

„Satelitul” FCSB-ului, în colaps financiar după decizia lui Gigi Becali

La finalul anului trecut a apărut informația conform căreia Gigi Becali a decis să desființeze câteva grupe de juniori de la FCSB. Asta după ce anterior anunțase public faptul că nu mai are de gând să investească sume importante în această componentă a clubului său. Și se pare că acest proces a început cu Unirea Constanța.

Potrivit unor informații apărute în presă, Becali l-ar fi mustrat pe Vasile Geambazi pentru faptul că ar băga prea mulți bani la clubul care și-a jucat ultimele meciuri de pe teren propriu la Clinceni. Astfel, s-ar fi redus brusc investițiile, iar acest lucru a generat un adevărat haos în interiorul lotului aceste echipe.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a dat miercuri, 18 ianuarie, detalii despre condițiile financiare existente în prezent la Unirea Constanța. El a fost completat ulterior chiar de către tatăl unuia dintre jucătorii împrumutați la această echipă de către FCSB. Acesta a anunțat că își dorește ca fiul său să își rezilieze contractul cu clubul patronat de Gigi Becali.

Detalii oferite de tatăl unui jucător legitimat în prezent la Unirea Constanța

De asemenea, respectivul a dezvăluit că în prezent există restanțe salariale de 4 luni. În condițiile în care ar fi vorba de sume de 2.000 de lei pe lună. În plus, jucătorii care ar dori să își rezilieze înțelegerile ar fi somați să renunțe la drepturile lor financiare.

„Este ceva incredibil, ce pățesc acești copii. Nu mă refer doar la copilul meu, toți sunt talentați, au fost pe la loturile naționale. Cred că trebuie să tragem un semnal de alarmă. Asta pățesc jucătorii tineri în fotbalul românesc, în loc să fie ajutați, să primească încredere.

Am încercat mai multe zile să discutăm despre rezilierea contractului, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Domnul patron Geambazi n-a vrut să discute cu noi. Până la urmă, am semnat rezilierea contractului, dar am renunțat la cele patru luni restante, adică 8.000 de lei. Vă dați seama despre ce bani vorbim la Liga 2? Nu pot să-i plătească nici pe ăștia.

Sunt foarte supărat în acest moment și vreau să reziliem contractul și cu FCSB, nu vreau ca băiatul meu să mai stea acolo. Dar n-am reușit să discutăm cu domnul Argăseală.

Îmi pare rău pentru că știu ce sacrificii a făcut băiatul meu, a stat singur prin baze de pregătire, de la 14 ani, fără mamă, fără tată. Am întrebat de ce nu a jucat mai mult și mi s-a spus că nu s-a pregătit bine. Nu poate să fie adevărat, eu știu cât muncește băiatul meu”, a spus tatăl unui jucător de la Unirea Constanța, potrivit digisport.ro.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe