E Petrescu în criză în Coreea de Sud? A început plânsul grav, ca în era CFR: „Așa i-ar fi greu și lui City, și Barcelonei”

Ioan Valentin Oprea 21.09.2023, 14:35
E Petrescu în criză în Coreea de Sud? A început plânsul grav, ca în era CFR: „Așa i-ar fi greu și lui City, și Barcelonei”

Dan Petrescu are viaţă grea în Coreea de Sud. Presa asiatică îl critică pe tehnicianul român, chiar dacă Jeonbuk s-a impus în ultimul meci, disputat în Liga Campionilor Asiei.

Formaţia „Bursucului” a trecut la limită, scor 2-1, de trupa din Hong Kong, Kitchee, dar Jeonbuk nu are parte deloc de linişte. Jurnaliştii coreeni vorbesc în termeni duri despre prestaţia echipei alb-verzi şi subliniază că jocul scârţâie serios.

Problemele mari sunt mai ales în campionat, unde Jeonbuk tremură serios pentru calificarea în playoff. Trupa pregătită de „Super Dan” a strâns doar trei puncte în ultimele cinci etape şi e abia pe locul al şaselea, ultimul ce duce în playoff.

A jucat slab în ultima vreme. Se răspândește criza, apare perspectiva de a cădea în a doua jumătate a clasamentului pentru prima oară de la fondarea clubului”, scriu ziariştii de la Chosun.

Publicaţia din Coreea de Sud continuă pe aceeaşi linie şi apreciază, că şi în absenţa unor jucători importanţi, trupa lui Petrescu ar trebuie să etaleze un fotbal de mai mare calitate. „Bursucul” se apară şi pune evoluţia mai puţin fericită a evilor săi din din ultima perioadă pe numeroasele absenţe din lot.

Petrescu dă primele explicaţii

Cinci fotbalişti de la Jeonbuk sunt convocaţi la naţională, pentru Jocurile Asiei, iar alţi doi sunt indisponibili din motive medicale. Antrenorul român afirmă că, în astfel de condiţii, este greu ca echipa să arate foarte bine şi cere răbdare din partea fanilor şi a şefilor de la Jeonbuk.

Și unor echipe ca Manchester City și Barcelona le-ar fi greu să acopere absența a cinci titulari. E dificil să găsești o soluție într-un calendar atât de încărcat”, a mai completat „Bursucul”.

În plus, fostul antrenor principal de la CFR Cluj susţine că plecarea lui Cho Gue-sung în Danemarca, la Midtjylland, a reprezentat, de asemenea, un alt mare minus pentru Jeonbuk. Petrescu remarcă faptul că nu i-a fost deloc uşor să găsească un înlocuitor pentru acesta şi e nevoie de timp ca echipa să se regrupeze.

Situația actuală e complicată, trebuie să se țină cont de toate detaliile”, a răspuns Petrescu criticilor din partea jurnaliştilor.

Presa din Coreea de Sud nu îl iartă, în schimb, pe „Super Dan” şi declară că e nevoie de o redresare rapidă dacă acesta îşi doreşte să mai petreacă multe luni pe banca alb-verzilor.

Încearcă să-și revină în Champions League, însă jocul frustrant pare să accelereze criza”, trag concluzia ziariştii din Asia.

Urmăriți Playsport.ro și pe