E printre cei mai buni din Italia, dar câștigă mult mai puțin decât Nicolae Stanciu. Dezvăluiri despre salariul lui Kvaratskhelia, georgianul devenit idol la Napoli

Bogdan Solomon 21.03.2023, 17:32
E printre cei mai buni din Italia, dar câștigă mult mai puțin decât Nicolae Stanciu. Dezvăluiri despre salariul lui Kvaratskhelia, georgianul devenit idol la Napoli

La doar 22 de ani, Khvicha Kvaratskhelia și-a făcut loc rapid în rândul celor mai buni fotbaliști din Serie A, cu nu mai puțin de 14 goluri și 16 pase decisive reușite în cele 30 de meciuri bifate până acum în toate competițiile pentru Napoli. Salariul îl plasează, însă, într-unul dintre marile paradoxuri ale sportului rege.

Kvaratskhelia, starul care câștigă mult mai puțin decât Nicolae Stanciu

Vă vine sau nu să credeți, georgianul care evoluează pe postul de extremă stânga primește mult mai puțini bani decât Nicolae Stanciu, cel care ar putea purta banderola de căpitan la meciurile din debutul preliminariilor Euro 2024, în absența lui Vlad Chiricheș. One Football face referire la doar 1,5 milioane de euro pe sezon, adică jumătate din cât încasează românul în China, la Wuhan Three Towns și al 20-lea salariu din lotul lui Napoli.

Lucrurile s-ar putea schimba abia din vară, când Khvicha Kvaratskhelia își dorește să primească 6 milioane de euro anual pentru a-și pune semnătura pe un nou contract. Actualul expiră abia în 2027, dar impresarul său a demarat deja tratativele cu președintele clubului, Aurelio De Laurentiis.

Tot 1,5 milioane de euro pe sezon primește și Ciprian Tătărușanu la AC Milan, în vreme ce Ștefan Radu are un salariu de 2,2 milioane de euro, chiar dacă a ajuns la 36 de ani și a bifat doar 67 de minute pentru Lazio în această stagiune.

Georgianul a intrat în vizorul granzilor Europei. Vrea ca Napoli să-i seteze o clauză de reziliere

Potrivit Football Insider, Kvaratskhelia ar insista, pe lângă o mărire salarială, ca în noul contract cu Napoli să existe și o clauză de reziliere, în condițiile în care evoluțiile entuziasmante de până acum l-ar fi adus în atenția granzilor Europei. Real Madrid, Manchester City, Newcastle și Paris Saint-Germain s-ar fi arătat deja interesate de serviciile sale, dar napoletanii – care l-au transferat în vara anului trecut de la Dinamo Batumi, în schimbul a 11,5 milioane de euro – nu ar fi dispuși să-l cedeze decât pentru o sumă uriașă: 158 milioane de euro.

În altă ordine de idei, georgianul a dezvăluit numele fotbalistului pe care îl are drept idol în carieră. Este vorba despre spaniolul Guti, care a reușit nu mai puțin de  77 de goluri și 93 de pase decisive în cele 542 de partide jucate pentru Real Madrid.

„Iubesc fotbalul datorită lui Guti, care a jucat la Real Madrid. Ca fapt divers, când eram copil, nu găseai să cumperi un tricou cu Guti în Georgia. Așa că mi-am cumpărat un tricou alb și am scris numărul 14 cu pixul. Purtam mereu acel tricou când jucam fotbal”, a spus Khvicha Kvaratskhelia.

Urmăriți Playsport.ro și pe