VIDEO. E protest la FRF! Ultrașii CSA Steaua strânși la sediul Federației. Conducerea clubului ar fi și ea implicată. Ce solicită suporterii

Gabriel-Alexandru Ioniță 11.05.2022, 18:40
VIDEO. E protest la FRF! Ultrașii CSA Steaua strânși la sediul Federației. Conducerea clubului ar fi și ea implicată. Ce solicită suporterii

UPDATE. Fanii din Peluza Sud Steaua au ajuns în fața sediului FRF. Ei au afișat deja celebrul banner pe care scrie „Vrem Steaua în A!” și au și cântat acest mesaj timp de mai multe minute. 


Știrea inițială

Peluza Sud Steaua este decisă să facă orice este posibil pentru ca echipa antrenată de Daniel Oprița să primească dreptul de a participa în ediția viitoare de Liga 1. Dacă va obține promovarea pe teren. Astfel, ultrașii roș-albaștri vor organiza un protest masiv în fața sediului FRF în cursul zilei de miercuri.

Steaua și-a câștigat deja pe teren dreptul de a juca la barajul pentru promovare. Echipa din Ghencea are asigurat matematic locul 4 în play-off-ul Ligii 2 cu o etapă rămasă de disputat. Astfel că, indiferent de rezultatul meciului cu Hermannstadt de la Mediaș, „militarii” sunt convinși că vor juca cele două meciuri de baraj.

Peluza Sud Steaua vrea să pună presiune pe FRF pentru un verdict favorabil echipei lor în speța privitoare la dreptul de promovare din acest sezon

La cum arată situația din play-out-ul Ligii 1, cel mai probabil, Steaua va trebui să se dueleze cu Chindia Târgoviște pentru un loc în sezonul viitor al Ligii 1. Există și o șansă, foarte mică însă, ca roș-albaștrii să dea peste Dinamo la baraj. Pentru acest lucru, „câinii” au nevoie să învingă UTA Arad pe teren propriu în ultima etapă. Iar Chindia să nu câștige cu Gaz Metan Mediaș.

Așadar, în mare măsură, va fi un meci Steaua – Chindia Târgoviște la baraj. Fanii echipei din Ghencea au anunțat deja că meciurile sigur se vor disputa, în ciuda faptului că „militarii” nu au în acest moment drept de promovare/

Chiar și așa, ei se bazează pe faptul că echipa și-a câștigat pe teren dreptul de juca acest baraj și, conform spuselor lor, FRF nu ar avea cum să îi interzică acest lucru. Steliștii au în plan ca echipa lor să dispute aceste două meciuri de baraj, lucru posibil întrucât până la acest moment Federația nu a emis niciun comunicat în acest sens. Iar ulterior, în cazul în care aceasta va câștiga dubla manșă, dar federalii îi vor interzice prezența în Liga 1 în sezonul viitor, să se adresez TAS pentru a-și câștiga acest drept.

Ultrașii au parte și de susținerea conducerii CSA în acest demers

Pentru moment, ultrașii din Peluza Sud par că încearcă să rezolve direct cu FRF această problemă, pentru a nu mai fi nevoiți să meargă la Lausanne cu speța. Astfel, ei vor să pună presiune pe oficialii de la „Casa Fotbalului”, pentru ca aceștia să le dea o decizie favorabilă într-un timp cât mai scurt.

De asemenea, fanii sunt susținuți și de conducerea CSA Steaua în acest demers. Potrivit surselor PlaySport, oficialii clubului ar urma și ei să se prezinte la sediul FRF în cursul zilei de miercuri pentru a discuta cu federalii despre acest subiect.

Lovitură pentru CSA Steaua. Ce se întâmplă cu golgheterul echipei din cauza unei erori uriașe

Urmăriți Playsport.ro și pe