Instanța a admis recursul FCSB! Procesul pe palmares se rejudecă

Iosif Pintilie 28.03.2023, 10:20
Instanța a admis recursul FCSB! Procesul pe palmares se rejudecă

ÎCCJ ar putea da astăzi verdictul final în procesul dintre CSA Steaua și FCSB. Instanța de judecată a amânat pronunțarea deciziei acum două săptămâni, verdictul fiind așteptat astăzi.

UPDATE 15:45 ÎCCJ a decis să admită recursul FCSB. Între procesul se va relua la Curtea de Apel.

”48951/3/2017 – Decizia nr. 513 Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă. Recurent ASOCIAŢIA SALVAŢI STEAUA Recurent SC FOTBAL CLUB FCSB SA (FOSTĂ FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREŞTI SA)”, este decizia, conform Orange Sport.

UPDATE 15:30 Dan Idita și Adrian Căvescu, avocații ce o reprezintă pe FCSB în acest proces, au ajuns la ÎCCJ.

UPDATE 13:30 Suporterii CSA Steaua, prezenți la ÎCCJ încă de la ora 9 dimineața, au plecat din fața instituției. Nu se știe exact motivul pentru care au plecat.

Știrea inițială

Ziua finală în procesul palmaresului Stelei?

ÎCCJ va decide astăzi dacă judecătorii Curții de Apel au judecat corect sau nu cazul. Cu alte cuvinte, vorbim de un verdict ce se va da doar pe procedură, nu pe proces în sine.

În acest moment, FCSB deține palmaresul începând cu anul 2003, iar CSA Steaua pe cel până în 1998. Rămân cinci ani ce sunt încă „neidentificați”.

Ce a spus Talpan, după ultimul proces?

La ultimul proces, Florin Talpan a fost anunțat de echipa Playsport că pronunțarea unei decizii a fost amânată. El a oferit atunci o reacție în exclusivitate pentru Playsport.ro.

„Vă dați seama că tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime, dar am speranța că voi câștiga.

Spun acest lucru, deoarece am o experiență pe instanță de peste 20 de ani. Motivele de recurs formulate de FCSB și intervenienți sunt formale, nu sunt reale motive de casare care să se încadreze în cele expres prevăzute în dispozițiile art 488 cod proc. civ. Din contră, adversarii mei invocă motive deja cercetate de instanță la fond și apel care nu mai pot fi rejudecate în recurs.

Am făcut tot ce este omenește posibil, legal, să câștig acest dosar. Prin toate probele depuse și apărări formulate în decursul celor cinci ani de când a început judecarea cauzei, am demonstrat că palmaresul ne aparține”,a spus Florin Talpan, pentru Playsport.

Suporterii CSA Steaua au ajuns la ÎCCJ

În fața ÎCCJ s-au strâns deja câțiva suporteri ai CSA Steaua, iar în sala de judecată au ajuns reprezentanții celor două părți.

Nu va exista o audiere a părților, astfel că, dacă acesta este stabilit, verdictul jenează doar să fie citit.

Urmăriți Playsport.ro și pe