Echipa care îi blochează transferul lui Florin Niță la CFR Cluj. O obișnuită a grupelor Champions League îl vrea pe titularul naționalei României

Bordei Radu / 03.07.2022, 14:15
Echipa care îi blochează transferul lui Florin Niță la CFR Cluj. O obișnuită a grupelor Champions League îl vrea pe titularul naționalei României

Florin Niță este una din marile dorințe ale lui Dan Petrescu. Antrenorul campioanei caută un portar de mare valoare, ca să ajute echipa să se califice în grupele unei competiții europene. Fostul goalkeeper al FCSB-ului este alesul lui Petrescu. Cu toate acestea, portarul mai are opțiuni.

Florin Niță este disputat de mai multe echipe. Cu cine se bate CFR pentru semnătura portarului

Goalkeeper-ul nu ar spune nu unei sosiri în Gruia, dar negociază intens și cu alte cluburi. Unul dintre acestea este Basel, echipa elvețiană, o obișnuită a Ligii Campionilor. Portarul nu mai dorește să rămână la Praga, unde nu mai are șanse mari să joace. Pentru clujeni, o problemă o reprezintă și soția fotbalistului, care se implică în negocieri. Aceasta ar dori un contract în străinătate, dar la Basel Niță nu ar avea garantat postul de titular. La CFR ar fi primul nume trecut pe foaia de joc de Dan Petrescu.

Campionii speră în continuare să îl convingă pe portarul naționalei, dar au pregătit și varianta de rezervă. Un alt goalkeeper cu mare experiență, Silviu Lung jr, este pe lista campioanei. Unul dintre aceștia va apăra buturile echipei lui Dan Petrescu în sezonul viitor.

  • 129 de goluri în 110 meciuri a primit Florin Niță la Sparta Praga. Portarul român a avut și 41 de partide fără gol primit.

Bogdan Apostu: Florin Niță nu va ajunge la o echipă medie!

Bogdan Apostu a vorbit despre destinația lui Niță. Impresarul spune că forma dovedită la națională, dar și salariul ar fi un impediment pentru echipele modeste. Florin Niță câștigă 350 de mii de euro pe sezon la Sparta Praga.

„Următorul transfer important va fi cel al lui Florin Niță. Cu siguranță va pleca de la Sparta Praga și va face obiectul unui transfer important. Rămâne să vedem unde, există discuții pe mai multe planuri. În cel mai scurt timp, Florin va lua o decizie. El poate să apere la orice echipă, e o strategie, viziunea clubului. A demonstrat peste tot că poate și sunt sigur că va apăra la o echipă de nivelul lui.

Florin nu poate ajunge la o echipă normală, medie, din două considerente: este titularul echipei naționale și, doi, din rațiuni financiare, are un salariu pe care nicio echipă medie nu i-l poate suporta. Nu vorbim de Italia, da? Dar dintre ţările din jurul nostru o echipă medie nu-i poate asigura salariul de la Sparta.

Nu doar CFR Cluj m-a întrebat de Niţă. Sunt multe echipe care l-ar dori pe Niţă. Oricum, va fi o echipă importantă! Va evolua constant de acum încolo. Sunt discuții concrete, avansate”, a afirmat Apostu la Digi Sport.